Presentació de llibre
Martes 22/11 de 2016   19.00

(Ciutat Vella)
Entrada libre

El Centre Cultural La Nau acull aquest dimarts, 22 de novembre, a les 19 hores, la presentació del llibre ‘El decrecimiento infeliz’, de l’autor Julio García Camarero i publicat per Edicions La Catarata. L’acte s’emmarca en la programació del Fòrum de Debats de la Universitat i està organitzat conjuntament amb El Cabanyal Horta. Hi haurà les intervencions de l’autor de llibre, Julio García Camarero, i del membre d’‘Ecologistes en Acció’ César Pérez Ostalé.

El llibre analitza la crisi econòmica i la percepció que la ciutadania n’ha tingut. Des de l’inici de la crisi, la població ha sentit el retret constant d’“haver viscut per damunt de les seues possibilitats”. Però, molt al contrari, segons analitza aquest llibre, la immensa majoria de la població ha viscut per sota d’unes possibilitats mínimes de dignitat per la imposició constant d’un decreixement infeliç, és a dir, d’una austeritat severa, unes constants contrareformes socioeconòmiques, un augment de la pobresa i la precarietat, etcètera.

Malgrat tot, un decreixement feliç és possible. En paraules de Florent Marcellesi, prologuista d’aquesta obra: “Necessitem mirar la realitat de front, superar les nostres pròpies contradiccions i pors. Així serem capaços de debatre i rebatre els arguments contraris a la tan necessària transició i, a més, serem més forts a l’hora de teoritzar i posar en pràctica alternatives reals, creïbles i sòlides. És, per tant, una condició fonamental de la culminació del nostre somni: una societat on la gran majoria puguem viure feliços dins dels límits del planeta”.

Julio García Camarero és doctor en Geografia per la Universitat de València, enginyer tècnic forestal per la Universitat Politècnica de Madrid, exfuncionari del Departament d’Ecologia de l’Institut Valencià de Recerques Agràries i membre fundador de la primera associació ecologista de València, AVIAT. Va realitzar la seua tesi doctoral sobre restauració d’ecosistemes mediterranis i ha publicat mig centenar d’articles en revistes cientificotècniques, nacionals i estrangeres, alguns capítols en llibres sobre medi ambient i tres publicacions de divulgació tècnica sobre desertificació. Actualment és membre d’Ecologistes en Acció.

Ciutat Vella