cinque-hivern2-790x490
Teatre-Dansa
Sábado 27/2 de 2016   20.30
TEM
Valencia (Poblats Marítims)
8€

Un poema coreogràfic, tendre i potent, construït a partir de les paraules de l’escriptor italià Erri de Luca. Jordi Ramis i María Muñoz interpreten un duet entre dos persones que esperen en silenci a que passe un altre hivern, el que fa cinc. Una reflexió sobre el pas del temps, amb cossos captius que deambulen per una geografia íntima, suspesa entre el silenci i les veus que els acompanyen.

Una obra estrenada a França, a la Biennale de la Val de Marne, i representada al festival Temporada Alta de Girona i el Théatre de la Ville de París. Amb la col.laboració artística de Vincent Dunoyer i Leo Castro i banda sonora de Fanny Thollot, on participen les veus de la cantant tunisiana Alia Sellami, del cantaor flamenc Niño de Elche i els peus del ballaor Israel Galván.

María Muñoz i Pep Ramis van formar Mal Pelo el 1989, companyia amb què han creat més de 25 espectacles amb un llenguatge artístic propi que incorpora la teatralitat, la paraula, la col·laboració amb compositors, videoartistes, dissenyadors… L’experimentació és un tret distintiu de Mal Pelo, que també ha potenciat sempre el treball pedagògic. Des del 2001 els dos creadors del grup impulsen L’animal a l’esquena, un centre de creació i intercanvi artístic situat a la localitat gironina de Celrà. Des d’allà han fomentat l’experimentació i l’intercanvi d’idees multidisciplinar entre creadors.

Mal Pelo ha realitzat nombroses gires per Europa, Orient Mitjà, EE.UU. i Amèrica del Sud. Entre d’altres distincions, en 2009 va rebre el Premi Nacional de Dansa que atorga el Ministeri de Cultura, en reconeixement a la trajectòria de la companyia en la creació coreogràfica i l’obertura de nous camins en la dansa contemporània.

TEM Poblats Marítims

Plaza del Rosario, 3
46011 Valencia