Escénicas
Viernes 16/4 de 2021   20.00
Teatre del Raval
Gandía (Zona + Alla…)
8/10€

El Teatre del Raval de Gandia continua amb la seua programació regular en obert demà divendres 16 d’abril a les 20h amb l’espectacle de teatre per a adults Instruccions per a no tenir por si ve La Pastora, a càrrec de la companyia de Castelló La Ravalera Teatre. L’obra es programa amb la col·laboració de l’Associació Republicana de la Safor per commemorar el Dia Internacional de la República i tracta sobre la transsexualitat a la ruralitat del nostre país mitjançant La Pastora, un personatge molt conegut a la comarca dels Ports. Conta la gent criada en la comarca castellonenca que, de menuts, quan no volien acabar-se les bajoques o els feia por la nit, els grans els deien: “mira que si no fas cas, vindrà La Pastora”. Però, qui és La Pastora? Teresa Pla Meseguer, va nàixer a Vallibona el 1917. La seua intersexualitat la va condemnar a ser rebutjada per tot el món i la va obligar a convertir-se en una llegenda entre els maquis. Va lluitar tota la vida per recuperar la seua identitat i el seu nom: Florencio.

Aquest espectacle de dramatúrgia contemporània i audiovisuals parla d’ella i de la seua memòria escrita als marges dels llibres d’història, igual que la de totes les persones vençudes políticament, per pobres, per diferents, per qüestions de gènere. L’espectacle va ser finalista als Premis Max 2019 com a Millor Espectacle Revelació i Millor Autoria Revelació i seleccionat en 2019 per la Xarxa Alcover pel País Valencià.

Les entrades costen 8 € de manera anticipada i es poden adquirir en la web del Teatre del Raval: www.teatreravalgandia.org i 10 € en taquilla. Per a les persones sòcies de l’Associació Republicana de la Safor l’entrada costa 6 €.

Teatre del Raval Zona + Alla…

San Ramón, 8
46702 Gandía