Confèrencia-Debat
Lunes 13/6 de 2016   19.00

(Ciutat Vella)
Entrada libre

Dilluns que ve, dia 13 de juny, a les 19 hores, el professor Javier de Lucas, director de l’Institut de Drets Humans de la Universitat, pronunciarà al Centre Cultural La Nau la conferència ‘El avestruz compasivo. Limosna, no: derechos’, un examen crític de les polítiques dels estats membres de la UE i de la UE mateix a propòsit dels refugiats. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

Aquesta cita està organitzada per la Fundación Hugo Zárate para el Desarrollo del Movimiento Ciudadano amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València. L’acte serà presentat per la presidenta de la Fundación, Marita Macías, i el presidirà el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat, Antonio Ariño.

D’acord amb Javier de Lucas, el problema és la forta resistència dels governs europeus, amb l’espanyol al capdavant, per obstaculitzar la posada en pràctica d’un esquema mínim de sistema comú europeu d’asil. En lloc d’això, “es compra la seua externalització a tercers, el cas més clamorós és el de Turquia”, puntualitza, mentre s’accedeix a “gestos de paternalisme humanitari que renten la consciència, com el cas Osman, a força d’almoines, oblidant que els refugiats tenen drets i nosaltres deures a complir envers ells”, conclou.

La Fundació Hugo Zárate és una organització sense ànim de lucre amb un marcat caràcter social i es dedica des de fa més 20 anys al debat i reflexió sobre els temes més candents de la societat.

Ciutat Vella