López Martín, Silvia 02
Presentació de llibre/disc
Martes 30/6 de 2020   19.00
La Beneficència
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La Institució Alfons el Magnànim – Centre valencià d’Estudis i d’Investigació presenta en el Centre Cultural de la Beneficència el llibre “Ecosistema Startup valencià. Fugacitat, ombres i llum”. L’acte es durà a terme el dimarts 30 de juny a les 19 hores i serà a l’aire lliure. A més de l’autora Silvia López Martín, intervindran Guillermo López García (Director de la col·lecció de Periodisme), Noa De La Torre (Presidenta de la Unió de Periodistes), Nacho Mas (CEO de Startup valència) i Maria Josep Amigó (vicepresidenta de la Diputació de València). Amb aquesta presentació, es tanca la temporada d’esdeveniments del Magnànim, marcada per l’excepcionalitat causada per la COVID-19.

L’obra de Silvia López Martín és el resultat d’una investigació sobre l’estructura, el futur, les possibilitats i els habitants de l’ecosistema startup valencià: emprenedors, treballadors de base, universitats, llançadores, acceleradores i inversors. Reflecteix la visió dels diferents grups i elements que el componen i la realitat d’un univers en canvi permanent, on el màrqueting juga un paper fonamental i on sorprèn l’actitud quasi vocacional d’alguns individus. En un món on el risc és elevat i també ho poden ser els beneficis, ens desvela la realitat i dona veu a tots els protagonistes, inclosos els que no han assolit els seus reptes. S’han consultat els agents més importants i també els emprenedors de l’àmbit de la innovació. Potser amb els anys canviaran noms, càrrecs i responsabilitats, però l’ecosistema startup mostra un vigor i fa un pas avant per a impulsar la societat valenciana com un vertader eix d’innovació en un futur que ja ha arribat. Les conclusions poden no agradar, però són l’espill en el qual veurem reflectit el rostre valencià de les empreses emergents.

Silvia López Martín viu a València, és llicenciada en Ciències de la Informació (1995-2000) i màster en Direcció de Màrqueting i Comunicació Empresarial per la Universitat Politècnica de València. Actualment treballa en el departament de comunicació i social media d’una coneguda ONG. En els seus vint anys d’experiència en l’àmbit del periodisme ha treballat en comunicació institucional, premsa escrita, televisió, agències de màrqueting i social media.

La Beneficència Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia