cartel_dubon
Exposicions
Del mie 17/4 al dom 14/7 de 2019
MuVIM
Valencia (Ciutat Vella)
1/2€

Exposició retrospectiva de l’obra de Lluis Dubón, un pintor i artista estretament vinculat amb la segona República espanyola que va patir l’ostracisme del règim franquista.
El MuVIM posa en valor per primera vegada la trajectòria artística del pintor i dissenyador gràfic valencià Lluís Dubón Portolés (1892-1953) amb l’exposició “DVBÓN Un Artista Republicà (1909-1952)”. Artista que va participar primordialment en la primera línia del disseny gràfic valencià des de l’Exposició Regional de 1909 i la memòria del qual va ser condemnada a l’oblit, de la mateixa manera que la de molts altres artistes pel seu compromís i defensa de la II República.

Aquesta exposició antològica es divideix en tres grans blocs. El primer, situat en el Foyer, és un homenatge als artistes Lluis Dubón i Vicente Beltrán, que a més de mantindre una estreta amistat, van compartir la labor artística de completar la decoració al·legòrica republicana del Saló de Sessions del Ajuntament de València a iniciativa de l’alcalde Vicent Alfaro.

El segon espai, situat a la Sala Alfons Roig, presenta la trajectòria pictòrica de Lluis Dubón des dels seus inicis fins a 1952, en la qual es podran apreciar diverses tècniques, incloent oli sobre tela, esbossos, etc., així com temàtiques, retrat, paisatge, natura morta… a més de fotografies i utensilis de l’artista.

I finalment, la Sala Alta, està dedicada exclusivament al disseny gràfic de Lluis Dubón, en la qual s’exposarà obra des de 1916 fins a 1951.

MuVIM Ciutat Vella

Quevedo, 10
46001 Valencia