Confèrencia-Debat
Jueves 27/5 de 2021   18.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València rebrà, el dijous 27 de maig, a les 18 hores, Sole Gómez, cantant, compositora, lletrista i productora musical. La conferència, titulada ‘Dones de música’, se celebrarà al Paranimf i estarà presentada per la  vicerectora de Cultura i Esport de la Universitat de València, Ester Alba.

Sole Giménez parlarà sobre els seus últims treballs, en els quals la seua intenció va més enllà del fet merament musical, perquè hi exposa algun dels problemes de gènere que hi ha en la música. La conferència és gratuïta i requereix inscripció a través d’aquest enllaç: https://events.fundacio.es/e/660/conferencia-mujeres-de-musica

‘Dones de música’ és un projecte reivindicatiu que parla de moltes de les dones creadores que van obrir pas en el difícil camí de la música i d’altres que, anys després, en van agafar el testimoni. És un projecte de dos discos i una gira en què sonen cançons de diferents èpoques, països i estils, però amb un nexe comú: el de la dona creadora, el talent femení, històricament injuriat, fins i tot silenciat, però que amb el pas del temps està ocupant per fi l’espai que es mereix.

Aquest treball es fa en honor a aquelles que van obrir les portes i es van anar colant de puntetes en la música, a les que es van atrevir a cantar malgrat els prejudicis, a les primeres que van estudiar música amb l’ajuda d’aquells homes que van veure en elles un talent únic i els van ajudar a brillar en un món quasi tancat al seu talent. A les que es van enfrontar a tot i a tots, van creure en el seu somni, en si mateixes i van superar tots els obstacles per arribar a enlluernar-nos amb les seues cançons, la seua música i la bellesa que hi ha en elles.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia