Cinema
Martes 19/11 de 2019   19.00
OCCC
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Brossa, la insurrecció poètica fa un recorregut artístic i biogràfic sobre la figura del poeta Joan Brossa. Des que va començar en el món de la literatura, a través de la coneixença de J. V. Foix fins a la influència i mestratge que ha tingut en l’àmbit artístic, a través d’experiències avantguardistes cabdals com la revista “Dau al Set”.
Poeta lliure i total, també va escriure més de tres-centes cinquanta obres teatrals i encara avui la seva poesia visual i objectual és reconeguda internacionalment.
Joan Brossa va ser un artista avantguardista multidisciplinari, que va treballar l’escriptura, la poesia narrativa i visual, el cinema, la música, entre d’altres. És considerat un dels tres grans avantguardistes catalans juntament amb Miró i Tàpies. És autor de 1.438 poemes visuals, 350 obres de teatre, 53 llibres d’artista, 300 objectes i moltes altres produccions artístiques.
El reconeixement, però, no li va arribar fins a 40 anys després de començar a produir i va viure molt temps al llindar de la misèria, fins i tot, al final de la seva vida quan ja era un autor reconegut. Com és possible aquesta marginalitat? Com és que, a diferència de Miró i Tàpies, es conegui tan poc el poeta i la seva obra?

Direcció i edició: Sergi Guix i Eduard Miguel
Imatge: Tània Ribas i Diego López
Música: Cabo San Roque
Una producció de: Zeba Produccions amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i amb el suport de la Fundació Joan Brossa, l’ICEC i la Institució de les Lletres Catalanes.

OCCC Ciutat Vella

Sant Ferran, 12
46001 Valencia