Música
Viernes 11/6 de 2021   20.00
La salà
Valencia (El Cedro)

El certamen musical Sona9 celebrarà el concert corresponent a la fase preliminar valenciana el divendres 11 de juny a les 20:00 hores a La Salà, situada al carrer de Campoamor número 52 de la capital del Túria. En aquesta ocasió, hi participaran les formacions DingDong System, Marco Pompero i Jamaleònics. El concurs compta amb la col·laboració de la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend.

DingDong System és un col·lectiu de música electrònica de ritmes frenètics i rimes iròniques que també integra l’element visual amb la participació de la il·lustradora La Oliwa. Han editat referències com La nave de la party, Xurro i La nave de la no-party. D’altra banda, Marco Pompero és un cantautor alcoià, definit com un artista passional i reivindicatiu. En els seus treballs, L’art és sexual i Quatre, s’escolten cançons marcades per ritmes industrials i mecànics, així com melodies més properes al folk mediterrani. Finalment, Jamaleònics és una formació que recull notes del jazz, el funk, el blues, la música jamaicana (ska, reggae), els ritmes balcànics i el punk. Debutaren en gener de 2019 amb un EP de títol homònim i el seu primer llarga durada, Multitud subalterna, veurà la llum en les pròximes setmanes.

Donades les circumstàncies sanitàries, l’aforament és limitat. Tanmateix, les actuacions es transmetran per streaming a través de les webs www.sona9.cati www.enderrock.cat. El concert forma part de la primera etapa del Sona9, durant la qual es desenvoluparan 3 espectacles a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, un al Teatre Xesc Forteza de Palma i el ja esmentat a La Salà de València. En aquesta fase, el jurat elegirà quatre grups, mentre que el públic n’escollirà un a través d’una votació en línia. Eixes cinc formacions passaran directament a la fase final. Posteriorment, les 5 propostes seleccionades hauran de realitzar l’enregistrament d’una cançó original a Bucbonera Studios de Caldes de Montbui, amb l’assessorament de l’enginyer de so Tomàs Robisco i la productora del Sona9, Joana Serrat. Els grups classificats en aquesta fase també faran una estada a les Cases de la Música de Catalunya per preparar el seu directe amb un director d’escena i un músic/productor. A més, gravaran un concert en format elèctric que s’emetrà pels mitjans de comunicació que donen suport al concurs. Els 3 artistes que superen aquesta última fase passaran directament a la final del Sona9 2021 prevista per al mes de novembre en un espai per concretar.

Els premis del Sona9
Enguany, el certamen atorgarà set premis –inclosos els tres finalistes– amb una dotació superior a 50.000 euros, distribuïts en la gravació i edició d’EP’s, singles i videoclips, material musical i concerts en els principals festivals de Catalunya. El concurs s’ha convertit en la plataforma més important de nous valors musicals, segueix apostant per la recerca dels nous talents de la música i aposta per la formació i la creació, convertint-se en l’altaveu d’una nova generació de músics. El Sona9 està organitzat pel Grup Enderrock, Catalunya Ràdio – iCat, TV3 i els Departaments de Joventut i Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Govern de les Illes Balears i la Generalitat Valenciana, amb el suport de la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend, la Valencian Music Association (VAM), la Fundació SGAE i les Cases de la Música, i amb el patrocini d’Estrella Damm.

La salà El Cedro

Campoamor, 52
46022 Valencia