PEP_GOL
Altres
Sábado 22/5 de 2021   17.00
Teatre del Raval
Gandía (Zona + Alla…)

El Teatre del Raval de Gandia celebra el Dia Mundial del Reciclatge amb una jornada artística de conscienciació ambiental com a prèvia de l’RRRR! Festival d’Art i Reciclatge que tindrà lloc del 13 al 28 d’octubre de 2021. La jornada per celebrar el Dia Mundial del Reciclatge tindrà lloc al Teatre del Raval el pròxim dissabte 22 de maig a partir de les 17h iniciant-se amb un taller de màscares participatiu a càrrec del col·lectiu saforenc Factoria Artis3 on es crearà una singular feta amb el envasos recuperats i restes del mar de la darrera gota freda. Per a participar cal inscriure’s prèviament a través del correu info@teatreravalgandia.org

A les 18h tindrà lloc l’estrena de l’espectacle de sala Res-i-dual de la Cia. Sonora formada per El Triangulista (Gandia) i Liante SA – Cento Carbó (Gandia) i que ha estat enguany la companyia resident al Teatre del Raval. La peça ha estat creada en col·laboració amb el músic català Pep Gol (Barcelona), un dels pioners a l’estat espanyol en relació a l’ús d’objectes i instruments inversemblants per a fer música.

Aquestos artistes tenen clar que el millor residu és el que no es genera i ens ho demostraran a través d’un passeig per la història de la música, deleitant-nos amb un espectacle coral que combina diversió i aprenentatge i amb un final humorístic-electrònic que no deixarà ningú indiferent. L’entrada anticipada costa 5 € i es pot adquirir a través de la web del Teatre del Raval www.teatreravalgandia.org o per 6 € es pot comprar en la taquilla del teatre des d’una hora abans de començar la funció.

A hores d’ara, la Cia. Sonora, ja està treballant també amb l’espectacle Pull & Play, el qual ha estat seleccionat en el programa estatal Art For Change de la Fundació La Caixa, entre més de 300 propostes, i que dijous 20 de maig ha realitzat el seu primer passe de contacte amb els membres de l’Associació de Persones Sordes de Gandia, que col·laboraran en el desenvolupament de l’espectacle fet a partir d’instruments de reciclatge creats per l’argentí Ángel Di Stéfano. Un mostra més del potencial cultural que s’irradia des del Teatre del Raval i LaCasaCalba, sempre sota la mirada del bé comú i la cultura de proximitat sostenible.

La celebració del Dia Mundial del Reciclatge conclourà amb la projecció gratuïta de cinema documental Accions locals per a combatre els efectes del canvi Climàtic. Aquest documental és el producte final del «Taller de fotografia digital i producció de documentals audiovisuals sobre accions locals per a conscienciar i combatre els estralls del canvi climàtic. Ha estat realitzat pels estudiants de quart d’ESO de l’IES Vall de la Safor de Vilallonga, amb Taronja TICs, iniciativa empresarial formada per un grup de docents, investigadors i comunicadors especialitzats en temàtiques ambientals i de comunicació digital. Després de la projecció s’oferirà un col·loqui amb els alumnes i l’equip artístic del documental.

Teatre del Raval Zona + Alla…

San Ramón, 8
46702 Gandía