Altres
Sábado 18/5 de 2019
Pl. Ajuntament de València
València (Ciutat Vella)
Entrada libre

La plaça de l’Ajuntament acull per quart any consecutiu la celebració del Dia Mundial del Comerç Just, que tindrà lloc este dissabte a la plaça de l’Ajuntament. En col·laboració amb la Coordinadora Valenciana d’ONGDs, s’ha programat una jornada de propostes de diferent caràcter per promocionar i donar a conéixer esta activitat comercial solidària.

La jornada començarà a les 11.00 hores, i es prolongarà fins a les 21.00 hores, en una convocatòria que comptarà amb un ampli catàleg de productes de comerç just, actuacions teatrals i tallers infantils de percusió, circ i comerç just. També està prevista la intervenció d’actuacions els grups valencians Domisol Sisters i L’Home Brut i de la batucada Borumbaia.

València va ser designada el mes d’abril passat ‘Ciutat pel Comerç Just’ per part de la Fundació Ideas, i ja forma part del grup de 2.174 localitats que porten este títol en més de 23 països de tot el món. El títol reconeix el compromís de la ciutat amb el comerç just, de proximitat i de barri, i la voluntat d’ampliar la xarxa de comerços, bars, restaurants i escoles que se sumen a esta línia estratègica solidària.

Actualment, la nostra ciutat compta amb més d’un centenar de botigues i comerços que oferixen este tipus de productes. El comerç just està present en 96 establiments d’hostaleria de València i hi ha, així mateix, un total de sis empreses, una organització empresarial i set centres educatius, que han desenvolupat alguna activitat o tenen alguna política de suport al comerç just i el consum responsable. A tot això se sumen les sis ONGDs (Oxfam Intermón, La Tenda de Tot el Món, SETEM-País Valencià, Petjades, Ecosol i la Fundació Vicente Ferrer) que també fan pràctiques de comerç just en el terme municipal.

Pl. Ajuntament de València Ciutat Vella

Pl. Ajuntament de València
46002 València