Altres
Lunes 13/5 de 2019   18.30
Port de Sagunt
Port de Sagunt (Zona + Alla…)
Entrada libre

A deu dies vista de l’inici d’activitats s’inicia la publicitat del qual serà el primer intent per a la Fundació en l’organització d’un esdeveniment compartit a nivell mundial per a celebrar el dia internacional dels museus. La Fundació de la Comunitat Valenciana de Patrimoni Industrial i Memòria Obrera de Port de Sagunt té com una de les seues comeses principals l’obertura d’un Museu Industrial i de la Memòria Obrera que concentre tot el coneixement sobre els esdeveniments produïts en Port de Sagunt que van determinar la creació d’una “Company Town”. L’entitat que dona cobertura a aglutinar tots els esdeveniments programats a nivell mundial és el ICOM (International Council of Museums), sota aquell paraigua la Fundació comptarà amb altres entitats i projectes en col·laboració per a oferir una variada agenda d’activitats, com el projecte Designscapes finançat amb fons europeus del programa H2020 del qual participa la Fundació, la Generalitat Valenciana a través del Institut Valencià de Cultura i el Excm Ajuntament de Sagunt.

El dilluns 13 de maig donarà el tret d’eixida amb una conferència “Re-presentar el passat industrial. Algunes propostes museogràfiques” impartida per Adrià Besó, conservador de Patrimoni Cultural de la Universitat de València i doctor en Història de l’Art i docent en aquesta Universitat.
El dimarts 14 de maig tindrà lloc el segon taller del projecte Designscapes sobre Art Públic amb el tema “El residual i els llocs de l’art” impartit per José Luis Clemente, professor titular d’Escola Universitària del Departament de Comunicació Audiovisual, Documentació i Història de l’Art i que imparteix docència en la titulació de Belles arts.
Per al dimecres 15 de maig s’ha preparat amb la Filmoteca Valenciana del Institut Valencià de Cultura una Mostra de visionat de pel·lícules recuperades i conservades per l ́IVAC sota el nom “Imatges per a rescatar”. Hi haurà acompanyament musical en directe de la mà del reconegut compositor i concertista Arcadi Valiente.
El dijous 16 de maig es presentarà al públic l’última obra de poemes de Dolores Estal denominada “Episodis Quotidians” basada en les seues vivències en Port de Sagunt.
El divendres 17 de maig arriba el torn per al públic infantil amb el taller de diorames del paisatge industrial de Port de Sagunt de la mà d ́ARAE Patrimoni per a xiquets/as. Per a aquesta activitat es requereix inscripció prèvia a través del correu fcvsagunto@gmail.com o través d ́Eventbrite.
Les portes obertes del Forn Alt núm. 2 programades per a divendres vesprada i dissabte al matí posaran punt i final a aquesta setmana d’activitats preparada amb molt d’esforç i il·lusió per la Fundació.
Totes les activitats de dilluns a divendres tindran lloc a les 18:30h en el Forn Alt núm. 2 de Port de Sagunt (Av. Alts Forns s/n 46520).
Les jornades de portes obertes del Forn Alt núm. 2 tindran lloc el divendres 16 de maig de 17.00 a 18:30h i el dissabte 17 de maig de 10:00h a 13:30h (són passades de 90 minuts a les 10 i 12h).
Totes les activitats són gratuïtes.

Port de Sagunt Zona + Alla…

Port de Sagunt
46520 Port de Sagunt