040646f3-fc91-4918-9bf0-c45709986805
Presentació de llibre
Lunes 3/10 de 2016   19.00
Octubre Centre Cultura Contemporanea
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El despertar valencià. La caiguda d’un règim i la irrupció del canvi. Amb pròleg d’Enric Juliana (Pòrtic).

La presentació anirà a càrrec de Ximo Puig (President de la Generalitat Valenciana), Mónica Oltra (Vicepresidenta de la Generalitat Valenciana) i Enric Juliana (Director adjunt de La Vanguardia).

Del 1995 al 2015, el País Valencià va ser el principal bastió de la dreta espanyola. La Generalitat, les tres diputacions i les tres capitals de província van tenir, ininterrompudament, governs del PP. Era un poder omnímode, consolidat elecció rere elecció, que s’alimentava d’un model econòmic efectista, una xarxa clientelar molt extensa i una propaganda a gran escala sufragada amb diners públics.

La fallida d’aquell règim de cartró-pedra, farcit de trames de corrupció, ha donat pas a una etapa nova, en què l’epítet “a la valenciana” ha passat de designar la mala praxi a significar una altra manera de fer les coses, i en què el valencianisme progressista ha assolit una força inusitada. El magnífic relat del periodista Víctor Maceda, cenyit als fets, té l’alè d’una història èpica i sinistra alhora.

Octubre Centre Cultura Contemporanea Ciutat Vella

San Ferrant 12
46001 Valencia