etno_2020_9
Altres
Domingo 13/12 de 2020   11.30
L'Etno
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre
Visites realitzades per l’equip de conservadors del Museu Valencià d’Etnologia a les sales permanents i exposicions temporals.
L’exposició permanent del museu està dividida en tres parts:
1. La primera, titulada la Ciutat: Local i Global, se centra en la forma de vida dels valencians a les ciutats i com els elements locals i globals han anat difuminant-se i modificant la nostra identitat. Aquesta mes­cla que es dóna es coneix com a Glocal. Us plantegem ací raonar al voltant d’alguns dels efectes que la globalització ha produït a les nostres ciutats.
2. A continuació es pot visitar la zona dedicada a l’horta, denominada Horta & Marjal, on veiem l’imaginari valencià. L’imaginari és la dimensió creativa i simbòlica del món social, mitjançant el qual les persones creen les seues maneres de conviure i de representar la vida social. Que ser valencià significa ser fester, de caràcter obert i despreocupat és part del nostre imaginari, com ho són l’Albufera o les barraques. Tot això ajuda a crear una identitat comuna, però també fixa una imatge estandarditzada que s’ajusta poc a altres realitats valencianes.
3. L’últim dels àmbits, Secà I Muntanya, ens mostra la vida dels valencians a les zones de secans i de muntanyes. Una forma de vida singular que ha quedat quasi invisible als ulls de la majoria i que ha generat una cultura específica adaptada a un entorn gens fàcil.

L'Etno Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia