Presentació de llibre/disc
Martes 5/11 de 2019   18.00
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
Entrada libre

El Jardí Botànic acull la sessió de debat i presentació dels llibres La naturaleza como sujeto de derechos en el constitucionalismo democrático i Derechos de la Naturaleza: Teoría, política y práctica. El primer volum, publicat per la Universidad Libre de Colombia, compta amb la participació de diverses universitats, entre elles la de la Universitat de València. Tant el primer com el segon llibre, publicat per Pireo editorial, han estat coordinats per Fernando Antonio de Carvalho Dantas, Liliana Estupiñán Achury, Rubén Martínez Dalmau i Claudia Storini.

El reconeixement dels drets de la Natura ha estat un dels avançaments que major relleu ha aconseguit en l’àmbit del Dret durant les darreres dècades. L’evolució de la consciència en la necessitat d’avançar cap a una transició ecològica en un món més sostenible ha derivat en què el reconeixement dels drets incloga éssers no humans. D’aquesta manera, l’anomenat gir biocèntric, revisa la idea que els drets només poden estar al servei de les persones.

Així, el paradigma en la relació dels éssers humans amb el món està canviant a gran velocitat. Persones a tot arreu, especialment joves, reclamen polítiques alternatives a favor de la lluita contra el canvi climàtic i d’una transició ecològica que preserve el planeta.

Els volums que es presenten en aquest acte reuneixen les col·laboracions de destacades persones expertes en drets de la Natura, que analitzen des del mateix concepte de ‘drets de la Natura’ als avançaments normatius i de jurisprudència que s’estan produint per tot el món a favor del seu reconeixement.

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia