Altres
Jueves 29/11 de 2018   19.00
Regidoria de Joventut
Valencia (Altres)
Entrada libre

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cooperació i Migració, ha organitzat les jornades “Defensem Palestina – el dret internacional i els drets humans en les institucions: Els espais lliures d’apartheid israelià”, que se celebra demà dijous, 29 de novembre, a València, en les instal·lacions de la Regidoria de joventut.

Les jornades tenen com a objectiu reforçar els llaços de solidaritat municipalista amb Palestina i explorar com des dels ajuntaments es pot contribuir a millorar la defensa i la protecció dels drets humans en Palestina. «El nostre compromís amb els drets humans del poble palestí és innegociable, i pensem que la millor labor que podem fer en este conflicte és donar suport a les estratègies d’actuació internacional que sorgixen del mateix poble palestí, com l’ELAI», ha explicat la regidora Neus Fàbregas Santana.

En esta trobada, organitzada en coordinació amb la Xarxa Contra l’Ocupació de Palestina (RESCOP), es donaran cita regidors i representants de municipis que han aprovat en ple ser un Espai Lliure d’Apartheid israelià (ELAI). L’Ajuntament va aprovar en el passat ple del mes de juny ser una ciutat ELAI. Així, a la trobada també assistiran representants i regidors d’ajuntaments com el de Madrid, Còrdova, Alcoi, Pedreguer, Tavernes de la Valldigna, Badalona, o Villarobledo. Les jornades estaran dividides en dos blocs, una part de treball intern i una altra part oberta al públic. Durant la sessió interna els representants dels diferents municipis coordinaran una estratègia de treball municipalista que reforce el compromís de les institucions amb la defensa dels drets humans i el dret internacional. En esta sessió, les persones assistents reflexionaran sobre les eines a la disposició de l’àmbit municipal una vegada aprovada la moció en tres fronts: com aplicar-ho en àmbit cultural, en la contractació pública, i en la comunicació i networking.

La part oberta al públic comptarà amb la presència d’experts i expertes en matèria de drets humans en l’àmbit municipal, com el jurista de prestigi internacional Joseph Schechia, junt a representants de diversos ajuntaments de tot l’estat. Estarà dedicada a commemorar el dia marcat per les Nacions Unides com a Dia Internacional de Solidaritat amb el Poble Palestí (29 de novembre).

Regidoria de Joventut Altres

Campoamor, 91
Valencia