mona_eltahawy_2011
Confèrencia-Debat | Presentació de llibre
Lunes 1/4 de 2019   19.00
Centre Cultural La Beneficència
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La periodista i escriptora feminista Mona Eltahawy, qui parlarà sobre L’himen i el hijab protagonitzarà el dilluns, 1 d’abril de 2019, la sessió de Els Debats del Magnànim que iniciarà la programació del segon trimestre del 2019. L’acte tindrà lloc a les 19 hores a la sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència (carrer Corona, 36) i Eltahawy serà presentada per la periodista Maria Josep Serra. La conferència serà en anglés amb servei de traducció simultània al valencià i com és habitual als Debats del Magnànim, l’entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l’aforament de la sala.

Mona Eltahawy abordarà la complexitat del feminisme al món islàmic i reflexionarà sobre les lectures que habitualment es fan des d’Occident. La periodista i feminista d’origen egipci ha tractat amb profunditat aquests assumptes al seu primer llibre El ‘Himen y el hiyab’, i ha recalcat la importància que siguen les dones musulmanes les que lideren aquesta lluita, ja que són elles les capacitades per entendre el context.

Aquest debat s’emmarcarà dins del que són els Debats del Magnànim i serà el primer dels quatre que es duran a terme al segon trimestre de l’any. En maig serà el torn de Mark Bray, historiador nord-americà que abordarà els reptes que suposa l’actual creixement del feixisme per a la democràcia (Fascismo, antifascismo y democràcia hoy, 9 de maig).

Els dos debats restants tindran lloc al mes de juny. D’una banda, l’exdiputada danesa Özlem Cekic compartirà la seua experiència sobre els missatges d’odi rebuts durant el seu pas per la política danesa (Prendre un cafè amb algú que diu que m’odia, 6 de juny).

Finalment, l’historiador i politòleg Gareth Dale tancarà aquest cercle de debats amb una exploració de la vida de Karl Polanyi i les tensions generades arran de mantenir una postura crítica mitjançant el pensament (Karl Polanyi, una vida a l’esquerra, 27 de juny). Tots els debats seran amb entrada lliure i gratuïta fins a completar l’aforament.

Més informació: http://www.alfonselmagnanim.net/?q=val

Centre Cultural La Beneficència Ciutat Vella

C/ Corona, 36
Valencia