Confèrencia-Debat
Martes 4/12 de 2018   19.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El pròxim dia 4 de desembre, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acollirà la conferència Cos d’embarassada sense embrió. Literatura i maternitats de la pintora, escriptora i il·lustradora Paula Bonet dins del cicle ‘Dones creadores’, organitzat per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València. L’acte tindrà lloc al Paranimf a les 19 hores i l’entrada és lliure fins a completar la capacitat.

La conferència té per objectiu donar a conèixer el seu últim treball Roedores Cuerpo de embarazada sin embrión (Literatura Random House, 2018), un díptic compost pel diari dels seus dos avortaments i un bestiari pintat que pretén posar fi al tabú de les pèrdues gestacionals. El llibre trenca una llança a favor de les dones per unir-se al debat feminista i gaudeix d’un gran acolliment per part del públic i de la crítica.

A l’octubre de 2018, Paula Bonet (Vila-real, 1980) va rebre l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana i va ser guardonada amb la Medalla al Mèrit Cultural. En l’actualitat treballa en les pintures per a El año del pensamiento mágico (Literatura Random House, 2019) de Joan Didion i en una exposició de pintures i gravats que es podrà veure pròximament a València. Bonet, llicenciada en Belles arts per la Universitat Politècnica de València, ha col·laborat nombroses vegades amb altres artistes: al març d’enguany va publicar Por el olvido amb l’artista Aitor Saraiba, un cant d’amor a la literatura i a l’amistat a Roberto Bolaño i a la seua novel·la Los detectives salvajes.
Destaca la seua formació a Santiago de Xile, Nova York i Urbino, circumstància que li ha permès centrar el seu treball en la pintura a l’oli, el gravat i la il·lustració, vies a través de les quals expressa la seua faceta més reivindicativa. Barcelona, Madrid, Porto, París, Londres, Mèxic i Miami són alguns dels llocs on ha realitzat exposicions. Entre les seues obres destaquen Qué hacer cuando en la pantalla aparece The End (Lunwerg, 2014), 813 (La Galera, 2015), Escribe con Rosa Montero (Alfaguara, 2017) i Quema la memoria (Lunwerg, 2017). També és important La sed (Lunwerg, 2017), on l’artista trenca amb tota l’estètica prèvia a aquest llibre cruel sobre la desorientació sentimental i emocional.

Aquest acte l’organitza conjuntament amb el Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat i la Unitat d’Igualtat, amb la col·laboració de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat pel Vicerectorat de Cultura i Esport, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. A més, l’Escola té la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat; Ajuntament de València; Conselleria de Transparència; Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; Acadèmia Valenciana de la Llengua; Institut Alfons el Magnànim; Escola Europea d’Humanitats; i Caixa Popular.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia