Captura de pantalla 2020-09-29 a las 13.48.26
Exposicions
Del mar 29/9 de 2020 al dom 14/2 de 2021
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

L’exposició, que compta amb la col·laboració de la Direcció General de Patrimoni i Cultura de la Generalitat Valenciana i de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de València, està comissariada per la disenyadora valenciana Marisa Gallén, Premi Nacional de Disseny 2019. Entre els creadors seleccionats es troben Dídac Ballester, Boke, MacDiego, Pepe Gimeno, Cachete Jack, Dani Nebot, Ana Penyas, Paco Roca o Paula Sanz, entre altres. Quant als intel·lectuals de diverses disciplines, destaquen: Juan Luis Arsuaga, Adela Cortina, Noam Chomsky, María Ángeles Durán, Daniel Innerarity, Richard Florida, Edgar Morin, Joan Romero, Richard Sennett o Yanis Varoufakis. La llista completa d’autors i creadors es pot consultar a través d’aquest enllaç, i els autors i textos seleccionats a través d’aquest altre.

En un primer moment, i amb l’inici de la pandèmia la passada primavera, des del Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València es va procedir a seleccionar 50 textos de 50 autors en què es reflexiona sobre els aspectes més ressenyables de la crisi. A partir d’ací, es va lliurar cada un d’aquests textos a un dissenyador o il·lustrador perquè, a partir d’ell, plantejara la creació d’una obra. Totes les propostes s’han agrupat en sis blocs temàtics: societat, valors, política, ecologia, tecnologia i economia. Quant a la participació de creadors, s’ha buscat la participació equilibrada de dones i homes, així com de creadors pertanyents a diferents generacions.

Fins a la seua inauguració amb la culminació de l’exposició física, l’exposició durant aquests mesos ha desenvolupat una fase en línia en què els 50 dissenyadors gràfics participants han exposat el procés de creació de les seues obres en tres moments a través d’enregistraments que s’han emès diàriament en breus píndoles audiovisuals des del  Canal Instagram del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València  . En total, 150 peces audiovisuals que també podran veure’s ara a la Sala Acadèmia del Centre Cultural La Nau des del 29 de setembre, a les 16 hores, al 29 de novembre, sempre que les mesures sanitàries ho permeten.

L’exposició ‘Coronacrisis i cultura: propostes de creadors valencians’, constitueix un exemple del compromís de la Universitat amb el món del disseny i la il·lustració, un sector especialment colpejat per la pandèmia. Amb aquesta mostra, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València   s’erigeix en una mena de mediador que cerca fer més accessibles les aportacions dels experts i acostar-les al gran públic a través de l’art. Des de l’inici de la pandèmia, la Universitat de València, mitjançant el Vicerectorat de Cultura i Esport, va assumir el seu compromís cívic i la responsabilitat com a institució difusora de cultura en el si de la societat i va adaptar la programació habitual a les circumstàncies extraordinàries. El resultat és una sèrie de projectes artístics com aquest, a més de noves plataformes de debat i de reflexió.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia