Captura de pantalla 2016-04-08 a las 18.25.04
Música
Sábado 16/4 de 2016   19.30
MuVIM
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Les inquietuds mostrades pels artistes durant la Segona República van tindre el seu correlat més enllà de les arts plàstiques. Per aquesta raó el museu ha volgut aprofundir en algunes de les altres àrees on es va reflectir aquell clima de creativitat, incloent-hi la vida política del moment.

Des del dilluns 11 fins al dissabte 16 d’abril el Museu Valencià de la Il.lustració i de la Modernitat (MuVIM) i la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i Investigacions (IAM) han programat visites guiades, presentacions de llibres, conferències, projeccions de pel·lícules i altres activitats culturals que se sumen a les ja desenvolupades fins al moment.

Començarem el pròxim 11 d’abril, a les 17 hores. El director del MuVIM, i un dels comissaris de l’exposició «La Modernitat Republicana a València», Rafael Company guiarà una visita a la mostra; tot seguit, a les 19 hores, es presentarà el llibre El frente popular. Victoria y derrota de la democracia en España, de José Luis Martín Ramos (Universitat Autònoma de Barcelona), amb la participació de l’autor. A les 20 hores, tindrà lloc l’acte «Testimonis», de la Plataforma por la Querella Argentina, presentat per Ofelia Vila.

El dimarts 12, a les 19 hores, es presentarà el llibre Ni contigo ni sin ti. Socialismo y  republicanismo histórico en la Valencia de los años treinta, de Sergio Valero (Universitat  de València). En l’acte participaran l’autor així com el director del IAM), Vicent Flor, i Javier Navarro (Universitat de València). A les 20 hores, se celebrarà la conferència «La Segunda  República: pasado y presente de una esperanza democrática», a càrrec d’Ismael Saz  (Universitat de València).

El dimecres 13 d’abril, a les 19.30 hores, es projectarà Fallas 37. El arte en  guerra, dirigida per Óscar Martín, qui estarà present juntament amb l’actual director del Museu Faller, Gil-Manuel Hernández (Universitat de València).

I el dijous 14, a les 11 hores, es presentaran els catàlegs de les exposicions «La Modernitat Republicana a València. Innovacions i pervivències en l’art figuratiu (1928-1942)» i «Modernitat  tipogràfica. Imatge i paraula». Més tard, a les 20 hores, Mª del Carmen Agulló (Universitat  de València) donarà la conferència «Mestres valencianes republicanes».

El divendres 15 s’estrenarà, per primera vegada a la península Ibèrica, la pel·lícula De Lola  à Laila, de Milena Bochet. Serà a les 19.30 hores i hi participarà Dolores Soler-Espiauba, principal protagonista del film.

Finalment, el dissabte 16, el Cor de l’Eliana actuarà al museu a les 19.30 hores.

MuVIM Ciutat Vella

Quevedo, 10
46001 Valencia