Confèrencia-Debat
Jueves 29/11 de 2018
Facultat de Filologia
Valencia (Universitats)

La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació i la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació acullen els dies 28, 29 i 30 de novembre la segona edició del Congrés Internacional sobre Comunicació i Biopolítica. El congrés comptarà amb destacades figures, com la investigadora i activista Silvia Federici, de la Hofstra University (Long Island, New York), i Anna Navarrete, artista i investigadora de la Universitat de Castella-la Manxa.

Silvia Federici impartirà la conferència inaugural a les 11 del matí, titulada ‘Violència contra les dones i acumulació capitalista. Passat i present’. Federici és coneguda per les seues importants publicacions i aportacions intel·lectuals sobre temàtiques com la divisió sexual del treball en la societat contemporània i la relació entre el treball domèstic de les dones i la prosperitat del capitalisme basada en l’explotació de la força reproductiva. Totes aquestes qüestions s’emmarquen dins dels objectius del congrés, que es proposa oferir un espai de reflexió sobre la relació entre el poder i els diferents àmbits de vida humana (en el sentit del bios foucaultià).

En el mateix enfocament de reflexió s’alinea la conferència de clausura que impartirà Ana Navarrete, a les 17:30 del dia 30 de novembre, sobre el ‘Dispositiu biopolític del franquisme. De la ‘raça hispànica’ al destape’. Artista i investigadora de la Universitat de Castella-la Manxa, i guanyadora de diversos premis al seu treball artístic com el Primer Premi en la Biennal d’Escultura de Mislata i el Premi Museari Creació Artística 2018, Navarrete centra el seu interès acadèmic en les pràctiques culturals de resistència relacionades amb moviments i problemàtiques de tipus social així com en l’anàlisi de la identitat de gènere i la violència masclista.

El congrés, que s’emmarca en el projecte de recerca ‘Interculturalitat, biopolítica i tecnologies de gènere’, aspira a convertir-se en una cita per a la comunitat acadèmica, investigadora i estudiantil de l’àmbit nacional i internacional, que treballa en diversos camps disciplinaris sobre la noció de biopolítica en la societat contemporània, tecnològica i globalitzada.

Más info: https://bit.ly/2QViAIz

Facultat de Filologia Universitats

Av. de Blasco Ibáñez, 32
46010 Valencia