Exposicions
Viernes 1/12 de 2017   19.00

()
Entrada libre

La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset acull l’exposició ‘Condensa’, organitzada per Amnistia Internacional i comissariada per Francisco Berdonces, amb obres d’una trentena d’artistes que donen suport a la campanya de defensores i defensors dels drets humans. La mostra s’inaugura aquest divendres 1 de desembre a les 19:30 hores.

El 10 de desembre se celebra el Dia Internacional dels Drets Humans, instaurat des de 1998 quan es va complir el 50 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. En aquest marc de commemoració, Amnistia Internacional i el Col·legi Major Rector Peset han organitzat l’exposició ‘Condensa’, comissariada per Francisco Berdonces, per visibilitzar el repte que continua suposant la defensa dels drets humans i donar suport a la campanya de defensores i defensors dels drets humans que impulsa Amnistia Internacional.

Amnistia Internacional ha posat en marxa la campanya ‘Valents’, en què es denuncia que, l’any 2016, en almenys 22 països va haver-hi persones que van ser assassinades per defensar pacíficament els drets humans; en 63 països, altres persones van ser objectes de campanyes de desprestigi; en 68 països les van arrestar o les van detindre només per la seua labor pacífica, i en 94 països van rebre amenaces o van ser atacades. L’any 2016, 281 persones van perdre la vida per defendre els drets humans, xifra que supera de manera alarmant els 156 assassinats que es perpetraren en 2015. En aquest entorn, les defensores i defensors corren un greu perill arreu del món, són objecte d’atacs cada vegada en més llocs i en una escala alarmant. Han d’afrontar una onada d’assetjament, intimidació, campanyes de desprestigi, maltractaments, detencions il·legítimes i fins i tot assassinats, per part de governs, grups armats, empreses i persones poderoses.