concerts-vivers-2019-valencia
Música
Sábado 6/7 de 2019   19.00
Jardines de Viveros
Valencia (Universitats)
15€

Concerts de Vivers vos dóna la benvinguda a l’edició 2019, una convocatòria que, com cada any, farà de la música un dels grans dinamitzadors de la ciutat de València durant el mes de juliol. Els Concerts de Vivers formen part de la programació de la Gran Fira de València, esdeveniment centenari que celebra l’estiu amb activitats molt variades per tots els barris de la ciutat. Com ja és marca de la casa, el cartell d’enguany reunirà damunt d’un mateix escenari a destacats artistes internacionals junt amb grups estatals i bandes valencianes d’estils molt diversos, com ara el pop, rock, folk, hip-hop, latin, cumbia, cançò d’autor, flamenco, reggae, electrònica… Un ampli ventall de llenguatges musicals organitzats al voltant de 18 concerts de primera qualitat que tenen com a intenció prendre el pols a la creació musical actual, integrar diverses generacions d’amants de la música, i poder arribar al màxim de ciutadans i ciutadanes per a que puguen gaudir dels seus grups favorits en un entorn natural i privilegiat com són els Jardins de Vivers. Els més de 30 grups que formen part de l’oferta d’enguany, travessen un gran moment creatiu i presenten discos nous o projectes musicals singulars. Així mateix, enguany hem tornat a incidir en les millores introduïdes en el recinte l’any passat amb gespa artificial, food trucks, zona chill out i aparcament de bicicletes. Tot pensat per a que les persones que assistisquen als concerts puguen gaudir d’una experiència única i irrepetible. Un any més, esperem que el vostre pas pels Concerts de Vivers siga un moment inoblidable.

Miss Bolivia
Miss Bolivia és el projecte musical que fusiona els estils urbans de cúmbia, hip hop, dancehall, electro reggae i pop combinant la frescor i provocació dels elements digitals amb la potència dels ritmes i elements originaris. Des de 2008, Miss Bolivia ha editat tres LPs i ha realitzat gires per Europa i Amèrica Llatina, amb presentacions en reconeguts escenaris, sales i festivals d’Argentina i el món. En el marc de les seues gires, Miss Bolivia representa amb potència, qualitat i alt voltatge la cultura de la fusió llatinoamericana emergent que detona a nivell global, amb un set on dialoguen permanentment la música, la dansa i l’art visual. Actualment, es troba presentant el seu nou àlbum “Pantera”. L’artista avança amb una lírica incendiària i compromesa, crida a la presa de consciència sobre els recursos naturals, la violència de gènere, els drets individuals i el ball com a manera d’exorcisme i cura col·lectiva. La seua pràctica artística s’orienta cap a la inclusió i la tolerància. L’activisme a través de la música és un dels eixos principals que guien el projecte.

AMPARANOIA
Image module
Després de tocar en diverses bandes i fundar grups com Amparo & the Gang i Amparanos del Blues, la vocalista Amparo Sánchez va donar vida a Amparanoia en el barri madrileny de Lavapiés. Començava així la trajectòria d’una formació caracteritzada per la fusió d’estils: blues, soul, bolero, ranxera, rumba, música popular sud-americana, etc. En 1997 es publicava El poder de Machín (Edel Music), considerat un dels treballs més representatius del moviment mestís. Des de llavors, Amparanoia ha publicat discos com Feria Furiosa (1999); Somos viento (2002); Enchilao (2003); La vida te da (2005); i el directe Seguiré caminando 1996-2006 (2008). Després d’una pausa de deu anys, la banda tornava a l’activitat amb l’àlbum El coro de mi gente (2017), on hi van participar Macaco, DePedro, Chambao, Aterciopelados i Fito y Fitipaldis, entre d’altres. En els últims mesos, Amparanoia ha editat els singles “Vente pa Barna” i “No me olvides”.

Tremenda Jauría
Fan que les seues verinoses cançons de reggaetón, moombathon, electrocumbia i dembow es peguen com a xiclets. Tot amb a una actitud 100% punk, on el discurs artístic és polític i el feminisme apareix com a element central, orbitant entorn del suport mutu, la tendresa i les lluites quotidianes. El col·lectiu musical Tremenda Jauría procedeix de Madrid i tots els seus discos i cançons aposten per situar a les persones en el centre de les seues accions musicals, uns espectacles en els quals, a més de la reivindicació social i política, també es balla, es gaudeix i es mostra l’alegria com a ferramenta de combat contra els models neoliberals d’anihilació del subjecte.

Ses
Ses és el fenomen musical dels últims anys en l’escena gallega. Aquesta cantautora de la Corunya no ha parat de créixer des que irrompera en el 2011 amb el seu primer disc. Hui dia compta amb 6 discos en el mercat i una legió de seguidors que omplen teatres i sales de tota Galícia i de l’estat espanyol, gràcies a una proposta eclèctica que va del rock al blues, passant per la cançó d’autor llatinoamericana i amb espai també per a l’ànima de “cantareira” que hi ha en el seu interior. Una de les autores més carismàtiques sorgides en els últims anys que fusiona el rock amb la tradició oral gallega i certa cadència de la cançó d’autor llatinoamericana amb actitud punk, reivindicació i un gran maneig escènic.

Tesa
Tesa ve a Concerts de Vivers a presentar el seu nou disc “Rural”, segon treball en solitari gravat i mesclat a Atomic Studio (Ondara) amb Mark Dasousa. Els fonaments d’aquest disc són molt pareguts al seu primer treball, uns continguts que se basen en la cultura d’arrel valenciana, el feminisme i la festa. Cançons com “Ràbia” posicionen a l’artista en contra del creixent feixisme, mentre que altres com “Pussy Power” o “T’enteras?” són de caire feminista amb una ferma defensa de la igualtat entre dones i homes. Un treball de ritmes llatins i afros on tampoc falten les parts instumentals electròniques. Tesa ens mostra un ric univers de sabors i sons propers que junt a la seua força dalt de l’escenari (on s’acompanya d’Andrae, Eryfukksia i de la dj Loren D), no deixarà indiferent a ningú.

Jardines de Viveros Universitats

Botánic Cavanilles, 10
46010 Valencia