concerts-vivers-2019-valencia
Música
Miércoles 24/7 de 2019   21.00
Jardines de Viveros
Valencia (Universitats)
30€

Concerts de Vivers vos dóna la benvinguda a l’edició 2019, una convocatòria que, com cada any, farà de la música un dels grans dinamitzadors de la ciutat de València durant el mes de juliol. Els Concerts de Vivers formen part de la programació de la Gran Fira de València, esdeveniment centenari que celebra l’estiu amb activitats molt variades per tots els barris de la ciutat. Com ja és marca de la casa, el cartell d’enguany reunirà damunt d’un mateix escenari a destacats artistes internacionals junt amb grups estatals i bandes valencianes d’estils molt diversos, com ara el pop, rock, folk, hip-hop, latin, cumbia, cançò d’autor, flamenco, reggae, electrònica… Un ampli ventall de llenguatges musicals organitzats al voltant de 18 concerts de primera qualitat que tenen com a intenció prendre el pols a la creació musical actual, integrar diverses generacions d’amants de la música, i poder arribar al màxim de ciutadans i ciutadanes per a que puguen gaudir dels seus grups favorits en un entorn natural i privilegiat com són els Jardins de Vivers. Els més de 30 grups que formen part de l’oferta d’enguany, travessen un gran moment creatiu i presenten discos nous o projectes musicals singulars. Així mateix, enguany hem tornat a incidir en les millores introduïdes en el recinte l’any passat amb gespa artificial, food trucks, zona chill out i aparcament de bicicletes. Tot pensat per a que les persones que assistisquen als concerts puguen gaudir d’una experiència única i irrepetible. Un any més, esperem que el vostre pas pels Concerts de Vivers siga un moment inoblidable.

Crystal Fighters
Els Crystal Fighters són una banda londinenca instal·lada en el centre de l’huracà de la música que marca tendència festiva. La culpa va ser primer de dos singles que en 2010 van pujar com l’escuma a l’alt de la blogosfera, “Xtatic Truth” i “I Love London”. Va costar trobar una etiqueta per a definir-los: low-fi tropical electro, electro-folk, folktrónica? Es van acceptar les tres i alguna altra. La seua mescla de gèneres no només va cridar l’atenció per peculiar, sinó perquè la van anar servint en directe amb un extra d’eufòria i passió. Remetent al house eivissenc, passant a prop del drum & bass i deixant anar l’adrenalina (ells i el públic) amb la txalaparta, una percussió tradicional basca, incrustada en la seva pluja de ritmes. Els seus àlbums “Everything is my family” (2016) i “Cave Rave” (2013), els ha situat com una de les bandes que millor han sabut integrar bases i ritmes tradicionals connectant amb un públic que va creixent exponencialment a cada cançó nova que treuen i que omple les pistes de ball i les macrofestes, atret per la seva vitalitat, lluminositat psicodèlica, eufòria i passió. El nom Crystal Fighters procedeix del títol d’una òpera inacabada que l’avi de Laure, una de les integrants del grup, va escriure en el final de la seva vida marcat per la demència. Amb això, la banda pretén mantenir viu el caràcter salvatge i indòmit, fora dels convencionalismes i l’avorriment social. En 2019 la banda està realitzant una gira pels principals escenaris i festivals europeus que arribarà a València el 24 de juliol, on presentaran les cançons del nou disc.

Niña Coyote eta Chico Tornado
Niña Coyote eta Chico Tornado és una banda donostiarra integrada per Úrsula Strong i Koldo Soret, nascuda de milers d’hores d’improvisació en el local. Si tinguerem que definir breument el seu so, les paraules “contundent”, “immediat” i “profund” ens vindrien immediatament al pensament. Amb un format bàsic de guitarra-veu i bateria, el duet ens submergeix en una experiència que arrebata els cosos y les ànimes de les audiències per la seua arrassadora presència escènica. Cada actuació seua trancorre en un tornado de celebració tribal. El seu últim disc, “Aitzstar”, obri nous camins per al seu rock àrid i rotund que ja és marca de la casa i que transita per paratges stoner i intensitats pròpies dels setanta, així com ritmes contagiosos i crits necessaris contra un present que no és tan bonic com alguns el volen pintar. Pocs grups poden presumir d’un directe tan intens i addictiu. A cada concert que ofereixen, multipliquen el nombre de seguidors.

Jardines de Viveros Universitats

Botánic Cavanilles, 10
46010 Valencia