Clàssica | Música
Martes 22/12 de 2020   13.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La música no para a la Universitat, tampoc en estat de pandèmia; però sí s’adapta a la situació sanitària actual i, tot i que manté els tradicionals Concerts de Nadal, ho fa d’una manera especial, innovadora i segura. Així, l’organització de la temporada d’enguany anirà a càrrec de les dues principals formacions universitàries valencianes, l’Orquestra Filharmònica de la UV i l’Orfeó Universitari de València, que oferiran huit espectacles entre el 19 de desembre i el 3 de gener.

Sota la direcció del trompetista David Pastor, la secció de metalls de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV) estrenarà un variat i nodrit programa al claustre del Centre Cultural La Nau, dimarts 22 (13 hores), amb la interpretació d’obres de Bertini, Monk, i Offenbach, entre uns altres autors; d’un jazz d’Allan Botschinsky; i de nadales tradicionals com el ‘We wish you a Merry Christmas’ de John Rutter, entre unes altres.

Álvaro Bisbal, Javier Moya, César Pérez, Manel Pérez i Miquel Puchalt (trompetes); Alexander Bosch, Víctor Martínez i Víctor Rausell (trompes); Marcos Miquel (trombó); Alberto Miquel (trombó baix); i Vicent López i Salva Marí (tubes) tocaran baix les ordes de David Pastor, membre de la València Jazz Big Band i alumne de l’excel·lent trompetista i pedagog Manuel López.

Per la seua banda, Beatriz Fernández Aucejo dirigirà el seu tercer Concert de Nadal al front de l’OFUV, pensat per a sorprendre novament al públic. En aquesta ocasió, la directora titular de l’Orquestra de la UV ha confeccionat un programa poc comú de compositors d’entresegles que obrirà amb la peça de cambra ‘Octandre’, escrita per Edgar Varese en 1923, i clourà amb ‘Le quattro stagioni’ de la primera ‘grand opera’ de Verdi, ‘I vespri siciliani’ (‘Les vêpres siciliennes’ en la seua versió francesa).

A l’obra huitcentista del concert li precediran una suite per a cordes de Carl Nielsen i la ‘Pastoral d’été, H. 31’, d’Arthur Honegger.

El concert de l’Orquestra s’estrenarà al Teatre Serrano de Gandia aquest dilluns 21 (19:30 hores) i tornarà a la Universitat de València dimecres 23 (sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna, 13 hores).

L’entrada a tots els concerts és gratuïta amb reserva prèvia a través de les següents aplicacions:
– Concert de l’OFUV al Teatre Serrano de Gandia (dilluns 21, 19:30 hores): https://events.fundacio.es/e/549/concert-de-nadal-a-gandia
– Concert de la secció de metalls de l’OFUV al claustre de La Nau (dimarts 22, 13 hores): https://events.fundacio.es/e/556/concert-de-nadal-seccio-de-metalls-de-lofuv-david-pastor
– Concert de l’OFUV al Campus de Burjassot-Paterna (dimecres 23, 13 hores): https://events.fundacio.es/e/557/concert-de-nadal-orquestra-filharmonica-de-la-universitat-de-valencia

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia