Clàssica | Música
Miércoles 6/7 de 2016   22.00
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El programa d’actuacions comença amb el concert inaugural de la Valencia International Performance Academy (VIPA). La VIPA, que complix la seua sexta edició, tornarà a portar a pianistes de tot el món al Centre del Carme els dies 5, 6 i 7 de juliol, a les 22 hores. S’oferiran dos concerts amb els alumnes més destacats entre els més de cinquanta procedents de tot el món que visitaran València en estos dies. A més, com a colofó, el dijous 7 de juliol, podrem disfrutar d’un concert inèdit del pianista rus Pavel Nersessian.

D’altra banda, en el marc de les jornades ‘Edusiona’t amb els Arts’ que organitza la Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport, en el Centre del Carme, el Centre Coreogràfic de la Generalitat oferirà una actuació en el claustre gòtic el 7 de juliol a les 18 hores. Així, cada dijous del mes, el Centre del Carme s’omplirà de música gràcies a les actuacions que vénen de la mà del Consorci de Museus amb el suport de CulturArts. El 14 de juliol, també a les 22 hores, el centre cultural acollirà el concert ‘D’absències i anhels i altres menesters’ del grup valencià ‘Vox Deae’. ‘Vox Deae’ naix de la unió de Minerva Moliner Marqués i Diana Muñoz Climent, dos membres del cor de la Generalitat Valenciana que tenen la necessitat comprendre un repertori que els apassiona, el qual han interpretat i en el que tenen experiència. Per a això compten amb la col•laboració de Paula Brieba del Rincón, especialista de corda polsada en el repertori del Renaixement i Barroc, que els acompanya habitualment.

El 21 de juliol, a les 20 hores, València se suma per primera vegada a la Trobada Anual de la Federació Internacional Willems amb l’actuació titulada ‘Naturalesa’. La trobada reunix a més de 100 xiquets i adolescents de diferents països cada estiu, des de 2012, per a cantar en una gran coral, sota la direcció musical d’Anass Ismat i Benjamin Lluneta. ‘Naturalesa’, proposa un concert itinerant en què participen diferents cors, i que planteja un recorregut pels espais del Centre del Carme,  en un tribut musical a la naturalesa a través de llegendes, rituals, festes i tradicions.

A més eixa mateixa setmana, el dissabte 23 de juliol, el Centre del Carme serà un dels escenaris que formarà part de la ‘Gran Nit de Juliol’ organitzada per l’Ajuntament de València. El dia 23, dins de la Ruta del Carme, es faran actuacions de 30 minuts de duració en uns quants museus i llocs del barri: a més el Centre del Carme s’actuarà en Plaça del Carme, Casa dels Roques (Museu del Corpus), Plaça dels Furs, Plaça de Manises, Museu de la Ciutat i Museu de l’Almoina. A partir de les 19 hores actuaran, en el Centre del Carme, Mireia Vives i Borja Penalba i La Trocamba Matanusca.

El concert de ‘Philippine Madrigal Singers’, el 28 de juliol (a les 22 hores) clausura el programa musical del Centre del Carme. ‘Philippine Madrigal Singers’ és el cor més prestigiós d’Àsia, guanyador en dos ocasions del Grand Prix Coral Europeu i anomenats per la UNESCO “Artistes per la Pau”. Visiten València dins del seu gira de tres mesos per Europa. El cor de la Universitat de Filipines (Quezon City), va ser fundat per la professora Andrea O. Veneració en 1963. Des de llavors i fins ara, esta agrupació ha sigut considerada com una de les millors a Àsia, estenent el seu reconeixement a escala mundial.

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia