Neukölln-I-300x225
Tallers
Martes 8/3 de 2016   10.00
Las Naves
Valencia (Poblats Marítims)
20€

Com repetir l’irrepetible? La gènesi d’una pel·lícula pot procedir d’un poema o d’un telenotícies, d’una conversa o d’una pintada en un excusat, de vint llibres de memòries o de l’àlbum de fotos de la teua tia. En realitat és una amalgama de tot açò i d’una atenció constant i obsessiva, focalitzada durant anys en el rastreig d’una emoció, una imatge o una escena que puga integrar-se en aqueix contenidor de preocupacions que és un film. Si aqueix gest ja s’ha realitzat, si aqueixa emoció ja s’ha expressat, com recuperar-la? Com reanimar un record? A través del procés de concepció del llargmetratge El Futuro i de El año del descubrimiento, nou projecte del realitzador, analitzarem el procés d’elaboració d’unes pel·lícules que pretenen reconstruir un arxiu inexistent per la via de la reformulació, la suplantació o la falsificació.

Luis López Carrasco (Múrcia, 1981) és productor, director i guionista. Co-fundador del col·lectiu audiovisual Els Fills, dedicat al cinema documental experimental. El seu treball com a director ha sigut projectat en nombrosos festivals internacionals com Locarno, Rotterdam, New York, BAFICI o Viennale i centres d’art contemporani com Georges Pompidou, Guggenheim Bilbao o Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía.
El Festival Internacional de Mar del Plata (Argentina), Distrital (Mèxic), Lima Independente (Perú), 3XDOC, CGAI i Arteleku han dedicat retrospectives a l’obra de Los Hijos. Ha rebut el Underground Spirit Award al conjunt de la seua carrera en el European Film Festival Paliç.
El primer llargmetratge del col·lectiu, ‘Los materiales’, va guanyar el premi Jean Vigo a la millor direcció del Festival Internacional Punto de vista de Navarra 2010 i la Menció especial del Jurado de FiD Marseille 2010. La revista Cahiers du Cinema España la va seleccionar com una de les deu millors pel·lícules internacionals de 2010 en la categoria “Cinema invisible” (pel·lícules sense distribució comercial). ‘El Futuro’, el seu primer llargmetratge en solitari, va ser estrenat en el Festival Internacional de Cinema de Locarno 2013 i va ser premiat en BAFICI 2014, Lima Independiente 2014, Festival de Invierno de Uruguay 2014 i IBAFF 2014.
És coproductor de ‘True Love’, (Ion de Sosa, 2011), Millor Pel·lícula en el Festival Márgenes 2012 i Lima Independiente 2012 i productor de ‘Sueñan los androides’, (Ion de Sosa, 2014) estrenada en Berlinale Forum 2015.

ORIENTAT A:
estudiants, cineastes, artistes i espectadors atents i interessats en el procés de creació d’una pel·lícula

DATES: 7 i 8 de març
HORARI: de 10 a 14h
COST: 20€

Las Naves Poblats Marítims

Calle Joan Verdeguer, 16-24
46024 Valencia