Cinema
Martes 24/9 de 2019   18.00
IVAM
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

L’esfera pública és l’acció dels públics, del que es fa públic i es (re)apropia del públic. Es materialitza mitjançant espais d’aparició col·lectiva des dels quals es delineen i representen diferents identitats i subjectes. No obstant això, aquests processos estan cada vegada en major mesura capturats en monopolis privats, en dispositius tecnològics d’apropiació de tot el publicable i de producció de la manera d’existència del públic i dels públics que ho constitueixen. Com indica Ingrid Guardiola en el seu llibre El ojo de la navaja, en la transformació que vivim té una importància crucial la “mercantilització de la mirada”. És per això que l’assagista considera fonamental pensar en els usos de les noves tecnologies i generar nous imaginaris col·lectius, així com produir instruments de participació social i política en processos de “necessària reapropiació compartida de l’espai públic”.

En les jornades de Cine por venir 2019 busquem transitar del públic al privat, del personal al col·lectiu i de l’íntim al comú, sempre des d’una òptica femenina i feminista que ens connecta amb una de les línies fonamentals del treball públic de l’IVAM. Quines configuracions d’esfera pública és possible encara crear o reapropiar-se en el present? Quins desplaçaments s’estableixen en els nostres “temps convulsos” des del públic i el privat a l’íntim i el comú? I quin és el lloc del cos en aquestes configuracions i desplaçaments?

Enguany proposem en col·laboració amb l’IVAM un xicotet laboratori que intentarà abordar aquestes qüestions des de diversos punts de vista i diverses postures dels cossos.

PARAULA/ACCIÓ
24 setembre, 18.00 h. IVAMLab
Paco Inclán
Escriptor, agitador cultural i editor expert en tallers d’escriptura creativa. Va ser cap visible de la Revista de arte y pensamiento Bostezo i ha publicat els llibres Incertidumbre y Tantas mentiras: doce actas de viaje y una novela . En la seua intervenció, generarà un espai en el qual, partint de la seua experiència prèvia amb col·lectius en risc d’exclusió, la paraula i el llenguatge seran portats fins als seus límits, convertint-los en elements i materials d’un muntatge més ampli i complex. Un lloc on el joc i la creació subratllaran matisos de la realitat més immediata.

Requereix inscripció prèvia gratuïta.
Places limitades a 25 per sessió. Inscripció a través de l’e-mail: actividades@ivam.es

IVAM Ciutat Vella

Calle Guillem de Castro, 118
46003 Valencia