Cinema
Sábado 21/9 de 2019   17.00
IVAM
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

L’esfera pública és l’acció dels públics, del que es fa públic i es (re)apropia del públic. Es materialitza mitjançant espais d’aparició col·lectiva des dels quals es delineen i representen diferents identitats i subjectes. No obstant això, aquests processos estan cada vegada en major mesura capturats en monopolis privats, en dispositius tecnològics d’apropiació de tot el publicable i de producció de la manera d’existència del públic i dels públics que ho constitueixen. Com indica Ingrid Guardiola en el seu llibre El ojo de la navaja, en la transformació que vivim té una importància crucial la “mercantilització de la mirada”. És per això que l’assagista considera fonamental pensar en els usos de les noves tecnologies i generar nous imaginaris col·lectius, així com produir instruments de participació social i política en processos de “necessària reapropiació compartida de l’espai públic”.

En les jornades de Cine por venir 2019 busquem transitar del públic al privat, del personal al col·lectiu i de l’íntim al comú, sempre des d’una òptica femenina i feminista que ens connecta amb una de les línies fonamentals del treball públic de l’IVAM. Quines configuracions d’esfera pública és possible encara crear o reapropiar-se en el present? Quins desplaçaments s’estableixen en els nostres “temps convulsos” des del públic i el privat a l’íntim i el comú? I quin és el lloc del cos en aquestes configuracions i desplaçaments?

Enguany proposem en col·laboració amb l’IVAM un xicotet laboratori que intentarà abordar aquestes qüestions des de diversos punts de vista i diverses postures dels cossos.

PARAULA/ACCIÓ
20 i 21 setembre. 17.00 h. IVAMlab 2
Txalo Toloza i Laida Azcona, investigadors escènics.
Els investigadors escènics Txalo Toloza i Laida Azcona seran els encarregats de prendre el testimoni, en l’espai de la entre-planta, a partir d’una proposta de laboratori-taller que fa ús de la paraula com a eina per a generar possibilitats i espais des dels quals qüestionar, crear i reconstruir la imatge, l’espai i el relat. Com a col·lectiu desenvolupen projectes en els quals el performatiu transita de la mà d’elements visuals i sonors, redefinint les categories escèniques establides així com la relació entre cos, imatge, tecnologia i les seues respectives economies de la presència. Actualment es troben immersos en el desenvolupament del procés documental Tierras del Sud, en el qual exploren tensions i successos esdevinguts en la Patagonia, Argentina. Vinculat a aquest, desenvoluparan en les jornades “LO VISIBLE: Nuevas dramatúrgias visuales” . Laboratori escènic sobre la possibilitat que una imatge valga més que mil moviments/paraules, un espai per a investigar què entenem per imatge en l’escena contemporània, certament un lloc que ha desbordat les dramatúrgies i les disciplines tradicionals.

Requereix inscripció prèvia gratuïta.
Places limitades a 25 per sessió. Inscripció a través de l’e-mail: actividades@ivam.es

IVAM Ciutat Vella

Calle Guillem de Castro, 118
46003 Valencia