noticia_422
Confèrencia-Debat
Jueves 11/7 de 2019   20.00
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
Entrada libre

Encetem l’estiu i les terrasses s’omplen de propostes que conviden a gaudir dels moments més frescos de la jornada a l’aire lliure, just quan cau el dia i la xafogor deixa pas a una brisa agradable. Cinema a la fresca, música a la fresca… per què no ciència a la fresca? És, precisament, el que el Botànic us proposem: xarrades de divulgació científica de diverses disciplines, amenes i curtes, acompanyades de música en directe. A poqueta nit, al bell mig del nostre Jardí, i amb servei de beguda per acabar de refrescar com cal. Perquè combinar aprendre alguna cosa nova mentre gaudim de les nits d’estiu al Botànic és un pla al que no podreu resistir-se.
Ciència a la fresca eixirà de viatge cap a la ciència minúscula, farà una voltasorprenentper la ciència insòlita i acabarà amb ciència a lo bèstia i les seues inquietants magnituds. Poden semblar metàfores, però sónels tres eixos al voltant dels quals giraran les xarrades de les tres sessions del cicle.
En Ciència minúsculacomptarem amb Carlos Romá per parlar-nos-en des de la medicina, amb Isabel Martínez-Nieto des de la botànica i amb Ana Cros des de la física. En la segona sessió, dedicada a la Ciència insòlita, escoltarem a José Ramon Alonso parlar sobre botànica insòlita i Nahum Méndez de geologia insòlita. I, finalment, l’últim dia del cicle, Ana García, des de la paleontologia, M. Ángeles Alonso, des de la botànica, i Andreu Escrivà, des de l’ambientologia, ens parlaran de Ciència a lo bèstia, respectivament.
Cadascuna de les sessions anirà acompanyada de música en directe, relacionada també amb l’eix temàtic de cada dia. Paper moon, Carles Sanchis i Cientambores passaran per l’escenari de la plaça Carles Pauper acabar d’arrodonir una cita que combina oci i ciència en l’espai idoni per acollir tan abellidora fusió: el nostre Botànic.
El cicle Ciència a la fresca ha estat organitzat pel Jardí Botànic de la Universitat de València i ha comptat amb la col·laboració de La Física del Grel.
PROGRAMACIÓ
4 JULIOL: CIÈNCIA MINÚSCULA.
Medicina minúscula. Sinfonía de destrucción molecular a càrrec de Carlos Romà Mateo (Dr. Litos).
Botànica minúscula. FP 50+ en los genes del madroño a càrrec d’Isabel Martínez-Nieto.
Física minúscula. Nanociencia y nanotecnología a través de fenómenos cotidianos a càrrec d’Ana Cros.
Amb música minúscula a càrrec de Paper moon.
11 JULIOL: CIÈNCIA INSÒLITA
Botànica insòlita. La apasionante historia de un fruto maravilloso: el plátano a càrrec de José Ramón Alonso.
Geologia insòlita. Las curiosidades de un planeta cambiante a càrrec de Nahum Méndez Chazarra.
Amb música insòlita a càrrec de Carlos Sanchis.
18 JULIOL: CIÈNCIA A LO BÈSTIA
Paleontologia a lo bèstia. Érase una vez… hace millones de años a càrrec d’Anna García.
Botànica a lo bèstia. PLANTAS… en mayúsculas a càrrec de M. Àngels Alonso.
Medi ambient a lo bèstia. Diccionarioincompleto para entender cómo cambia el planeta a càrrec d’Andreu Escrivà.
Amb música a lo bèstia a càrrec de Cientambores.

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia