joaquin_almunia_efe
Confèrencia-Debat
Martes 2/2 de 2016   19.00

(Ciutat Vella)
Entrada libre

L’exvicepresident  de la Comissió Europea, Joaquín Almunia, i l’expresident de la Comissió Nacional de la Competència i exparlamentari europeu, Luis Berenguer, inauguraran el pròxim dimarts, 2 de febrer, al Centre Cultural La Nau, el cicle de cicle de diàlegs ‘On va Europa’, promogut per la Fundació Cañada Blanch amb la col·laboració de la Universitat de València i Le Monde Diplomatique en espanyol. L’acte tindrà lloc al Paranimf, a les 19 hores. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament i es podrà seguir en directe des de http://mediauni.uv.es/VCultura

Aquest cicle s’emmarca en la línia de la Càtedra Cañada Blanch de Pensament Contemporani per promoure activitats investigadores sobre qüestions socials rellevants per la seua actualitat i el seu interés cultural, polític i econòmic. En concret, aquests diàlegs formen part de l’objectiu de crear fòrums de debat que faciliten la identificació de temes i problemes especialment significatius en el camp del pensament, obrint camins de diàleg i d’intercanvi intel·lectual.

Juan López-Trigo, president de la Fundació Cañada Blanch, i el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat, Antonio Ariño, presentaran aquest cicle, mentre que el director general de l’edició espanyola de Le Monde diplomatique, Ferran Montesa, moderarà el debat.

En paraules de Juan López-Trigo: “La Càtedra Cañada Blanch de Pensament Contemporani es caracteritza precisament per dirigir-se no solament a especialistes en els temes tractats, sinó també a un públic interessat a repensar el nostre món i a ampliar els seus punts de referència”, i afegeix: “Explicar per a aquest cicle amb l’ajuda inestimable de Le Monde diplomatique en espanyol i el suport continu de la Universitat de València ens dóna els fonaments per a poder construir un cicle que esperem porte a València les persones clau per a determinar cap on va Europa i, és clar, nosaltres amb ella”.

Joaquín Almunia va ser comissari econòmic d’Afers Econòmics i Monetaris de la Unió Europea, on va arribar a la vicepresidència de la Comissió Europea amb José Manuel Durao Barroso. Entre els seus càrrecs destaquen, a més, haver estat comissari europeu de Competència i secretari general del PSOE. Entre els seus estudis destaca el programa “Senior Managers in Goberment ” a l’Escola de Govern Kennedy de la Universitat de Harvard.

Luis Berenguer desenvolupa en aquests moments la seua tasca professional en Broseta Abogados, però va ser el primer president de la Comissió Nacional de la Competència, conseller de Joan Lerma, president del Tribunal de la Competència, membre del Comitè de Regions i vicepresident de les Corts.

El pròxim diàleg d’aquest cicle, que està previst per al dimarts dia 9 de febrer, versarà sobre els desafiaments polítics i socials que afronta Europa. En aquest debat intervindran José María de Areilza, secretari general de la Fundación ASPEN Institute España, i José Ignacio Torreblanca, director de l’oficina a Madrid del Consell Europeu de Relacions Exteriors.

Ciutat Vella