Confèrencia-Debat
Martes 26/3 de 2019   19.30
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Enguany se celebra el 80 aniversari del final de la guerra civil. Després de la victòria del exèrcit franquista en 1939, arribaria una dictadura que s’allargaria durant quasi quaranta anys. Fòrum de Debats de la Universitat de València dedica entre març i juny un cicle de debats sobre aquesta temàtica en el Centre Cultural La Nau.

La primera activitat del ‘Cicle 80 aniversari de la guerra civil’ serà el pròxim 26 de març: una conferència del professor de la Universitat de València, Javier Navarro, amb el títol ‘Ombres allargades. Memòria (es) pública (ques) de la guerra de 1936-1939’. Ja a l’abril, el dia 3, tindrà lloc la segona ponència titulada ‘República, republicanisme i republicans’, que estarà a càrrec del també professor de la Universitat de València, Ricard Camil Torres. El dia 10, Marc Baldó, professor de la Universitat, impartirà la conferència ‘Republicans espanyols als camps nazis: víctimes i victimaris’. El cicle continuarà al llarg dels mesos de maig i juny. Totes les conferències començaran a les 19 hores.

Entre altes temes, aquest cicle de debats abordarà qüestions com ara la repressió en les distintes etapes del franquisme, el paper de les dones en la República i la dictadura, les pel·lícules que il·lustren aquell temps o la guerra a València i a la Comunitat Valenciana.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia