Música
Domingo 30/6 de 2019   20.30
Palau de les Arts
Valencia (Quatre Carreres)
27€

El cantant Christopher Cross actuarà el diumenge 30 de juny en el Palau de les Arts Reina Sofía de València. L’actuació de l’artista nord-americà formarà part de la gira de presentació del seu tretzé àlbum, Take Me As I Am (Christopher Cross Records, 2017). Abans d’arribar a la capital del Túria, el tour haurà recorregut bona part dels Estats Units d’Amèrica i el Japó.

Christopher Cross es va fer mundialment conegut en 1979 gràcies al seu disc de debut. Aquell llarga durada, de títol homònim, va arribar al número 6 del Billboard nord-americà i va despatxar més de 5 milions de còpies en tot el món. A més, cançons com “Sailing”, “Ride Like The Wind”, “Never Be the Same” i “Say You’ll Be Mine” van ocupar les primeres posicions de les llistes d’èxits. Així mateix, cal destacar que l’artista va ser distingit amb cinc premis Grammy en la 23a edició dels guardons celebrada en 1980 en les categories de Gravació de l’any (“Sailing”); Disc de l’any (Christopher Cross); Cançó de l’any (“Sailing”); Millor nou artista; i Millors arranjaments d’acompanyament vocal (“Sailing”).

Poc després, Cross va protagonitzar un altre número 1 amb “Arthur’s Theme (Best That You Can Do)”. El tema, coescrit amb Burt Bacharach, Carole Bayer Sager i Peter Allen, formava part de la banda sonora de la pel·lícula Arthur. Estrenada en 1981, la cinta va ser dirigida per Steve Gordon i protagonitzada per Dudley Moore i Liza Minnelli i es va convertir en un gran èxit de taquilla. A més, la cançó va guanyar un premi Oscar i un Globus d’Or a la millor composició original.

Take Me As I Am, una gira
Ara, després de més de 30 anys de carrera musical i 12 discos publicats, Christopher Cross continua la seua trajectòria amb un nou treball discogràfic: Take Me As I Am. L’àlbum gaudeix d’una potent base instrumental de sonoritats renovades, alimentada per la guitarra de l’artista de San Antonio i l’acompanyament de grans músics com Will Lee (baix), Keith Carlock (bateria) i Andy Suzuki (saxo). D’altra banda, els cors enriqueixen les composicions per tal de crear diversos paisatges lírics.

Take Me As I Am és una creació especial de Christopher Cross que parla de preocupacions contemporànies i evoca l’art de grans cantautors com Joni Mitchell i Randy Newman. Entre els deu temes del repertori cal destacar “Roberta”, una peça dedicada a Joni Mitchell, a qui Christopher Cross considera la seua mentora. També es pot escoltar la cançó “Truth”, una de les últimes lletres escrites per Rob Meurer, col·laborador habitual del cantant durant dècades (Meurer tocava els teclats en el primer disc de Cross). Finalment, el disc es tanca amb una cançó en memòria del mateix Meurer que compta amb arranjament de corda signats per Chris Walden.

Palau de les Arts Quatre Carreres

Av. del Professor López Piñero, 1
46013 Valencia