Cinema
Viernes 12/2 de 2021   18.00
La Filmoteca
Valencia (Ciutat Vella)
2.5€

La Filmoteca acull un any més la secció oficial de llargmetratges de Humans Fest, en la qual destaquen pel·lícules de cineastes i creadors guardonats en els festivals més importants el món, com Gianfranco Rosi, Jasmila Zbanic, Gael García Bernal, Ai Weiwei, Václav Marhoul o Sandra Kogut. El Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València és un projecte de Fundación por la Justicia que enguany compta amb el suport de més de 170 entitats socials i culturals. La seua dotzena edició, que inclou activitats i projeccions online i presencials, se celebra del 8 al 22 de febrer. Amb la realització de més de deu debats en streaming en el seu web i xarxes socials el festival prendrà el pols a la situació dels drets humans i del cinema social amb la participació de personalitats convidades com Manuela Carmena, Baltasar Garzón, Hervé Falciani i Joaquim Bosch, entre d’altres, a més de cineastes de tot el món. Les projeccions presencials de les seccions a competició també es podran veure a l’octubre Centre de Cultura Contemporània i a la SGAE. En aquesta edició dedicada a la infància i la joventut, el festival potencia la participació dels joves en la secció de curtmetratges i destaca, entre les seues novetats, la creació d’una secció de videojocs i websèries. També aposta per un augment de la presència de produccions valencianes.

Chicuarotes
GAEL GARCÍA BERNAL. Mèxic. 2019. V.O.S.CAST*. Color. 95′. DCP.
Int. Benny Emmanuel, Gabriel Carbajal, Leidi Gutiérrez, Dolores Heredia, Enoc Leaño, Daniel Giménez Cacho, Ricardo Abarca.
Cagalera i Moloteco són dos adolescents que busquen desesperadament eixir de la situació de pobresa i violència del seu poble. Amb l’objectiu de comprar una plaça en el sindicat d’electricistes, ideen diferents maneres per a reunir els diners.
> Segona pel·lícula com a director de Gael García Bernal, es va estrenar en una projecció especial en el Festival de Cannes de 2019.

La Filmoteca Ciutat Vella

Pl. Ajuntament, 17
46002 Valencia