Eva Dénia & Merxe Martínez
Música | Rock/pop ♪
Martes 31/10 de 2017   20.00
Institut Français - Auditorio
Valencia (Ciutat Vella)
8€

Eva Dénia comença la seua activitat musical a principis dels anys noranta interpretant clàssics del jazz. Ben prompte sent la necessitat de portar al seu terreny aquesta música i s´embarca en l´adaptació a la seua llengua d´alguns dels estàndards més populars, unes versions que finalment edita en el seu primer disc: Adéu Tristesa.

La fascinació per la música de Brasil i, en especial, pel compositor Antônio Carlos Jobim, culmina en 2006 amb la publicació de Tribut a Jobim, un àlbum firmat conjuntament amb el guitarrista Manuel Hamerlinck, on s´aborden onze cançons de Jobim versionades al valencià i amb exquisits arranjaments musicals.

Paral·lelament treballa amb el cançoner de Georges Brassens, a qui dedica un primer disc en 2005 —Chante Brassens— i un segon en 2008 —Toujours Brassens. Amb aquesta formació —Eva Dénia Trio— participa en alguns dels festivals més importants que se celebren a França en homenatge a Brassens i rep la menció de millor disc Brassens de l’any 2008 per part de la revista francesa Chorus. Recentment ha posat en marxa un nou projecte, Eva Dénia Jazz Trio/Quartet, on revisa, en clau de jazz, temes clàssics de la chanson.

La seua curiositat la condueix fins a la música tradicional valenciana, i el seu afany per explorar altres llenguatges la porta a col·laborar amb Carles Dénia en un original treball on es revisen alguns dels estils més característics del patrimoni sonor valencià.

Posteriorment lidera el seu propi projecte de música tradicional, Eva Dénia Trad Quartet, amb el qual ha enregistrat el disc Un altre cantar.

També és impulsora del projecte Sis veus per al Poeta, un tribut al poeta valencià que es materialitza en el disc Homenatge a Vicent Andrés Estellés.

El seu darrer treball discogràfic, Quan abril era abril, és un recull de cançons de factura pròpia que mostren el seu vessant més personal. Un projecte que roda en duet amb la cel·lista Merxe Martínez.

Actualment prepara un tercer àlbum dedicat a Brassens, que veurà la llum pròximament: Merci Brassens.

Institut Français - Auditorio Ciutat Vella

Calle Moro Zeit, 6
46001 Valencia