Confèrencia-Debat
Martes 5/11 de 2019   19.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Dimarts, 5 de novembre, a les 19 hores, tindrà lloc a l’Aula Magna del Centre Cultural la Nau, de la Universitat de València, la taula redona Cent anys de Ricardo Bastid Peris: memòria i postmemòria, que tractarà sobre el centenari del naixement del pintor i escriptor valencià. L’acte està organitzat per l’Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València en col·laboració de l’Aula d’Història Social de la Universitat Complutense de Madrid.

Complerts recentment els cent anys del naixement del pintor i escriptor Ricardo Bastid Peris (València, 1919 – Buenos Aires, 1966), resulta cridanera la desmemòria que hi ha sobre la seua figura. Des de la talaia de la postmemòria, la seua neboda Milde Tomás Bastid ha intentat recuperar i valorar  l’obra i la història del seu oncle, fidel reflex d’un profund compromís democràtic. Aquesta jornada es concep com un vincle entre el treball acadèmic que tracta de corregir la falta d’estudis sobre Bastid i el discurs de la memòria que ha sobreviscut en la seua família, un llegat d’innegable importància per a comprendre millor el turbulent passat recent d’Espanya.

En la conferència intervindran el catedràtic d’història contemporània de la Universitat de València Marc Baldó, els historiadors de l’art de l’Institut d’Història del Consell Superior d’Investigacions Científiques i la Universitat Complutense de Madrid Pablo Allepuz i Óscar Chaves, i la neboda de Ricardo Bastid, Milde Tomás Bastid. L’entrada serà lliure fins que s’ocupen les places disponibles.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia