Cinema
Viernes 13/12 de 2019   18.00
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El vuelo del globo rojo (Le voyage du ballon rouge, Hou Hsiao-hsien, França i Taiwan, 2007, 115’)

Direcció: Hou Hsiao-hsien. Guió: Hou Hsiao-hsien, François Margolin. Fotografia: Ping Bin Lee. Muntatge: Jean-Christophe Hym, Ching-Song Liao. Intèrprets: Juliette Binoche, Simon Iteanu, Song Fang, Hippolyte Girardot, Louise Margolin, Anna Sigalevitch.

Sinopsi: Suzanne, una mare separada que treballa com a narradora en un espectacle de titelles, viu atabalada per les complicacions quotidianes. Com que disposa de poc temps per a estar amb el seu fill Simón, contracta Song Fang com a mainadera, una estudiant de cinema taiwanesa. Prompte s’estableix entre els dos un món ple de complicitats, en què juga un paper clau un misteriós globus roig.

El més senzill dels arguments es converteix en un emotiva i lúcida reflexió sobre l’externalització dels cuidats gràcies una de les mirades autorales més personals en actiu, un cineasta taiwanés obstinat a mostrar-nos aqueixos fils invisibles que sostenen la vida. Produït pel Museu d’Orsay per a celebrar el seu vinté aniversari, aquesta cinta de Hou Hsiao-hsien supera amb escreix la condició de film per encàrrec i es converteix, a més, en un sentit homenatge al paper de la cultura i l’art com a eines essencials en la transmissió i la criança.

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia