Cinema
Martes 10/12 de 2019   18.00
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Declaración de guerra (La guerre est déclarée, Valérie Donzelli, França, 2011, 100’)

Direcció: Valérie Donzelli. Guió: Valérie Donzelli, Jérémie Elkaïm. Fotografia: Sébastien Buchmann. Muntatge: Pauline Gaillard. Intèrprets: Valérie Donzelli, Jérémie Elkaïm, Grabriel Elkaïm, César Desseix, Brigitte Sy, Eina Löwensohn, Michèle Moretti, Philippe Laudenbach, Bastien Bouillon.

Sinopsi: Dos joves es coneixen una nit en un bar, s’enamoren, comencen a viure junts i prompte tenen un fill. Les coses semblen anar rodades per a ells, però la seua felicitat frena en sec el dia en què diagnostiquen un càncer al xiquet.

Una de les sorpreses dels últims anys, el treball de la jove Valérie Donzelli a banda i banda de la cambra sembla beure de l’esperit fundacional de la Nouvelle Vague, perquè traspua una inesperada alegria de filmar i una jovial llibertat de to en enfrontar-se al repte de narrar la difícil història d’una parella que s’enfronta a la malaltia del seu fill. Relat autobiogràfic de la parella formada en la vida real per Donzelli i el seu company de repartiment, Jéremie Elkaïm, el film evita caure en el sentimentalisme, aborda amb realisme la càrrega i la dedicació que exigeix aquesta inesperada situació a la parella i acaba convertit en una subtil reivindicació de la sanitat pública.

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia