Captura de pantalla 2019-01-22 a las 17.08.38
Altres
Domingo 17/2 de 2019   11.00
Cabanyal
Valencia (Poblats Marítims)
Entrada libre

La Societat Musical Unió de Pescadors del Cabanyal (SMUP), sota la direcció artística i musical del trompetista Roqui Albero (trompetista del cantautor Jorge Drexler, entred’altres), torna a emular la popular festa de Carnestoltes que cada febrer es celebra a Nova Orleans. Una banda itinerant de 40 músics i els veïns del Cabanyal desfilaran disfressats pel barri a ritme de jazz. Aquest passacarrer musical, a l’igual que l’any passat, és el resultat del taller d’iniciació al jazz impartit pel propi Albero a la SMUP, que mostrarà l’aprenentatge de la manera més festiva possible, en un acte dedicat als veïns i veïnes d’ aquest barri mariner.

SMUP: Banda Que organitza i co-dirigeix
La Societat Musical Unió de Pescadors és una societat musical amb més de 90 anys de història ubicada al emblemàtic edifici “El Casinet” del conegut barri del Cabanyal de València, antigament un humil poblat de pescadors que anaren prosperant gràcies al seu esforç i treball. Sota aquests valors, i albergant tant una banda simfònica com una escola de música, en l’SMUP es formen a futurs músics des dels mateixos valors que germinaren l’ evolució del Cabanyal, i que es mantenen encara hui en dia impregnant l’ esperit de les ensenyances i l’ amor al llenguatge més universal de tots: la música.

Roqui Albero. Direcció artística i musical
Ha participat en grups de jazz com la Barcelona jazz Orquestra (acompanyant a solistes com Frank Wess, Nicholas Payton o Jessie Davis), la Flamenco Big Band de Perico Sambeat, La Vella Dixieland o Sedajazz Big Band. Ha acompanyat a cantautors com Jorge Drexler (amb qui ha girat durant 7 años y ha gravat el disc “Bailar en la cueva”, guardonat amb 2 Latin Grammy), Manu Chao o Paco Ibáñez. Ha gravat per a músics com Chano Domínguez o Albert Sanz. Ha dirigit tallers de música moderna per a diferentes bandes de música, como la Primitiva de Llíria o la Melodía de Olocau. Es co-creador del projecte Versonautas.

Cabanyal Poblats Marítims

Barrio del Cabanyal
46001 Valencia