Captura de pantalla 2018-02-21 a las 9.17.57
Música
Domingo 25/2 de 2018   18.00
Palau de les Arts
Valencia (Quatre Carreres)
7/50€

La Fundación Antonio Gades és una institució privada, sense ànim de lucre, creada l’any 2004 amb l’objectiu de vetlar pel manteniment, l’atenció i la difusió de l’obra del coreògraf i ballarí espanyol. Amb aquest fi, la FAG custodia i cataloga els fons de l’arxiu llegat per Antonio Gades, dóna suport i supervisa la reconstrucció de les seues coreografies, edita publicacions que aprofundeixen en la seua obra i promou activitats educatives destinades a acostar al públic la dansa espanyola i el flamenc.

Dirigida per la seua viuda Eugenia Eiriz, compromesa i entregada a la FAG, i sota la presidència de María Esteve (filla de Gades, actriu), estructura les seues línies d’acció en els aspectes següents: conservació, difusió, formació i acció social. La Compañía Antonio Gades, que depén de la Fundació, fa gala de mantindre l’escola gadesiana: un llenguatge estètic arrelat en la cultura popular i l’art d’Espanya, però depurat en les avantguardes artístiques i intel·lectuals de l’última meitat del segle XX.

Dirigida artísticament per Stella Arauzo, que durant molts anys va ser la seua parella en els escenaris, la companyia està hui composta per persones que van treballar un llarg període amb el mestre alacantí, com és el cas de l’artista convidat, José Huertas, reconegut i admirat ballarí, coreògraf i mestre, resident a València des de fa 8 anys, i que interpreta el personatge de Don José. Va debutar amb la Companyia Antonio Gades al teatre Carlo Fenice de Gènova, amb el ballet Fuenteovejuna. Uns anys després, Antonio Gades l’anomena primer ballarí de la companyia i va arribar a substituir el mateix Gades en els papers de Frondoso (Fuenteovejuna) i Don José (Carmen). La crítica ha dit de José Huertas, que és el millor referent de l’estil i semblança de Gades.

També la jove ballarina Esmeralda Manzanas, ha sigut preparada personalment per a aquesta interpretació de Carmen per la directora artística de la companyia, Stella Arauzo, ja que ella mateixa va ballar aquest paper durant molts anys. La presència d’aquests valors de la dansa gadesiana, així com d’un dels principals col·laboradors de Gades en matèria musical, Antonio Solera, ajuden els nous integrants en la interiorització de la filosofia estètica i ètica aplicada a la dansa.

Palau de les Arts Quatre Carreres

Av. del Professor López Piñero, 1
46013 Valencia