Confèrencia-Debat
Jueves 8/7 de 2021   18.00
L'Etno
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La Biblioteca de L’ETNO – Museu Valencià d’Etnologia i l’Associació Valenciana d’Antropologia vos convidem el proper 8 de juliol a les 18 hores a un Café i Antropologia, sense café però amb molta antropologia social.

Us presentem les protagonistes del Café i Antropologia:
Isa Gadea i Peiró és graduada en Sociologia. Actualment treballa per a l’empresa d’investigació social Eixam, S.L.

Pepa García Hernandorena és llicenciada en Antropologia Social i s’encarrega de l’administració i la gestió de la Asociación de Antropología del Estado Español, a més de ser la presidenta de l’Associació Valenciana d’Antropologia. Paral·lelament, desenvolupen recerca en el àmbit de l’etnologia i l’antropologia, sent el seu objecte d’investigació les memòries i el gènere, entre altres.

Etnografies des dels marges: les memòries d’un clot
Els seus camins es barregen en el cementeri de Paterna gràcies al seu interès per les memòries soterrades. Pepa buscant conèixer l’impacte de l’emigració als EUA en la vida política d’alguns homes que acabaren afusellats i dins una fossa durant la repressió franquista. Isa per qüestions familiars. Les dos interessades en els processos i els camins que transiten els records, en la seua custodia i transmissió, en el seu gènere i en el poder transformador de l’evocació. D’estes confluències sorgeix el projecte “Etnografia d’una exhumació. El cas de la fossa 100 del cementeri de Paterna”, un procés d’investigació al voltant d’un fenomen, el de les exhumacions contemporànies de fosses del franquisme, extremadament complex i que involucra a un gran nombre d’agents i veus que elles es proposen recollir.
La idea del Café i Antropologia és compartir este procés d’investigació etnogràfica, des de la seua gestació, la recerca de finançament, l’elaboració d’un producte final, la devolució a totes les persones participants a més de dialogar de manera col·lectiva sobre com fer etnografia des de llocs al marge i/o fora d’institucions o de l’acadèmia.

Cal inscripció: Si esteu interessats en assistir per favor envieu un correu a avantrop@yahoo.es amb les vostres dades: nom, cognoms i telèfon. Necessitem controlar l’aforament i fer seguiment de les persones assistents.

L'Etno Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia