Presentació de llibre/disc
Jueves 27/2 de 2020   19.00
Llibreria Fan Set
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

‘Blasco Ibáñez en Norteamérica’, d’Emilio Sales, es presenta aquest dijous (27 de febrer) a la llibreria Fan Set de València (19 hores). L’obra, editada per Publicacions de la Universitat de València, explica la vinculació del novel·lista amb els Estats Units, però també amb d’altres països, com ara Mèxic o Cuba. Durant la presentació, a més de l’autor intervindran la professora de la Universitat de València Carme Manuel, l’assagista Gustau Muñoz i l’editor Manolo Gil. Emilio Sales és un reconegut especialista en la figura i l’obra de Blasco Ibáñez, i ha estat director de la Casa Museu Blasco Ibáñez a la Malva-rosa.

En 1919 Vicente Blasco Ibáñez va viatjar als Estats Units, llorejat per un èxit espectacular. ¿Va ser un inesperat colp de fortuna el que va convertir ‘The Four Horsemen of the Apocalypse’ en tot un fenomen editorial que anava a permetre a Blasco sumar un interessant nou capítol a la seua novel·lesca biografia. Siga com siga la resposta, el triomf de l’escriptor a Amèrica del Nord va repercutir decisivament en la seua trajectòria artística i personal, i al mateix temps va contribuir a despertar l’interès cap a la literatura espanyola a l’altre costat de l’Atlàntic.

Des de l’estudi de la premsa de l’època, aquest volum es proposa un retrobament amb el Blasco convertit en figura mediàtica, i fins i tot reclam publicitari, en la república estatunidenca, allí on les traduccions i adaptacions cinematogràfiques dels seus llibres o les seues col·laboracions periodístiques van ser cotitzadíssimes.

La reconstrucció d’un itinerari que també va tindre escales a Mèxic i Cuba s’acompanya de diversos textos que van afermar  a imatge cosmopolita del novel·lista, i que, per haver sigut redactats en anglès, van ser i continuen sent desconeguts per a molts dels lectors en castellà.

 

Llibreria Fan Set Ciutat Vella

Sant Ferran, 12
46001 Valencia