Música
Domingo 10/3 de 2019   18.00
Palau de la Música
Valencia (Zona Aragón)

Amb motiu de la celebració el pròxim 8 de març del Dia Internacional de la Dona Treballadora, la Banda Simfònica de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i la Diputació de València, amb la participació de l’Ajuntament de València, col·laboraran en un concert en el qual es reivindicarà la importància de la dona en l’àmbit musical i cultural. Aquest concert, d’entrada lliure i gratuïta, es realitzarà el diumenge 10 de març a les 18.00h en el Palau de la Música de València.

Des de 2015, la FSMCV celebra aquesta data amb un concert commemoratiu que serà interpretat i dirigit exclusivament per dones, per a donar visibilitat a les nostres compositores, directores i músiques. En aquesta ocasió, la Banda de Dones, sota la batuta de la directora designada per a 2019, Marita Primo Rocher, incorporarà al programa del concert l’estrena mundial de la Suite de les Séquies, un ambiciós projecte de composició activat des de la Diputació de València.

La Suite de les Séquies ha sigut creada per huit excel·lents compositores valencianes, com són Sara Galiana, Il·luminada Pérez, Esther Torró, María José Belenguer, Claudia Montero, Raquel Sánchez, Miriam Pascual i Celia Rivero. El motiu central sobre el qual pivota la suite són les huit séquies del riu Túria, que constitueixen un referent patrimonial reconegut per la UNESCO a través del Tribunal de les Aigües de València.

Els moviments que conformen aquesta suite per a banda són: Quart (per Sara Galiana), Benager i Faitanar (per Il·luminada Pérez), Tormos (per Esther Torró), Mislata (per María José Belenguer), Mestalla (per Claudia Montero), Favara (per Raquel Sánchez), Rascanya (per Miriam Pascual) i Rovella i Xirivella (per Celia Rivero). D’aquesta forma, s’ha desenvolupat en el seu conjunt una peça única, a través de la qual es vol divulgar el treball de les compositores valencianes en l’àmbit de la creació bandística, sense desmerèixer el particular estil que li confereix cadascuna de les autores, i creant en el seu conjunt una obra de gran versatilitat tímbrica.

Palau de la Música Zona Aragón

Albereda, 30
46023 Valencia