Escénicas
Sábado 21/12 de 2019   20.00
Teatre Principal
Valencia (Ciutat Vella)
6€

Alimara ha interpretat El Ball de Torrent tot capbuçant-se en la vena més oculta d’aquesta manifestació tradicional valenciana, pròpia del nostre cicle carnestolenc, fins retrobar allò que s’amagava davall de la disfressa i del despropòsit: la subversió de l’ordre establert.
Perquè el protagonista absolut del Ball de Torrent és el poble, els personatges més populars de la col·lectivitat: una gallinera fa de virreina, el virrei és un sabater, un llaurador serà l’alcalde i fins i tot el retor pot ser representat pel femater del poble. D’ací la disfressa, la simulació, l’engany, la burla i la subversió. Ningú no és allò que sembla ser: l’home no sempre ho és, el ric molt menys i les autoritats no mai. Tots els estaments dominants són dominats, subvertits, almenys per unes hores: el poble “juga” a la llibertat.
Aquesta representació de El Ball de Torrent al Teatre Principal de València, que homenatjarà la figura de Salvador Mercado, membre fundador del Grup de Danses Alimara i gran recuperador de les danses populars valencianes, comptarà amb la participació d’un cos de ball de 60 balladores i balladors i una rondalla d’onze músics, i la col·laboració especial de cantadores i cantadors com Patxi Ferrer, Xavi de Bétera, Josep Aparicio “Apa” i Pep Gimeno Botifarra entre d’altres.

Teatre Principal Ciutat Vella

Barques, 15
46002 Valencia