Captura de pantalla 2018-05-25 a las 18.09.35
Confèrencia-Debat
Viernes 8/6 de 2018   20.00
MuVIM
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Amb la voluntat d’arrancar un festival de filosofia, València Pensa es posava l’any passat en marxa. Iniciàvem el moviment a casa, a la percaça d’homes i dones valencianopensants, en una cerca cinegètica, gairebé cinicogètica, si se’ns permet el paraulot i l’exercici diegètic. Amb el fanal encés de dia, més llum a la terra que també ho és de les flors i de l’amor. Sense prejudicis ni complexos, sense menystindre la besllum. Volíem, així, implicar la filosofia en la vida quotidiana de la ciutat, convertir-la en la punta d’espasa d’una restauració de la vida en sociutat, si més no durant uns dies molt intensos, a viva força, a festa viva, a viva ment. Al remat això és un festival: aplec d’activitats i esperit alegre. I en açò estem, en la societat de l’espectacle, del coneixement, de la informació, del cansament, de la transparència, del descreïment (nota: ací anàvem a escriure decreixement, però no hem acabat de creure’ns-ho); en açò, déiem adés, estem: fermament disposats a esborrar les fronteres tradicionals entre baixa i alta cultura, cultura popular i cultura elitista. (Redell, ens ha quedat un discurs de crida fallera. Però és que a nosaltres, si ens deixen pujar a la Porta dels Serrans, se’ns puja el vi a la perola. No patisquen, autoritats: l’única torre que pretenem esfondrar està feta de vori).

TAULA RODONA
Música de merda, sobre el bon gust, el mainstream i els prejudicis musicals (a propòsit de Carl Wilson). Miquel Àngel Landete Senior i Víctor Lenore amb la moderació de Rick Treffers.
Considerat un dels millors assajos estètics sobre el gust musical de la dècada, Música de merda investiga el mal gust i la sensibleria musical a partir d’una contradicció: per què la persona que més discos ven és de la que més gent es riu? Carl Wilson va voler fer una investigació sobre l’èxit de Céline Dion però es va descobrir escrivint un assaig meravellós sobre l’amor (a la música), l’esnobisme com a cuirassa i la capacitat d’emoció en temps de cinisme.

MuVIM Ciutat Vella

Quevedo, 10
46001 Valencia