Cinema
Jueves 13/5 de 2021   18.30
Cinestudio d'Or
València (Cánovas)
Entrada libre

“Les Europes Menudes” és un projecte de teatre universitari nascut al cor de la Universitat de València. El projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València és qui s’ocupa d’enllestir les obres que cada any conformen una gira pels pobles de les comarques valencianes, amb tot el suport de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, i el reforç d’una convocatòria pública que s’oferix als ajuntaments valencians dins de l’oferta cultural de la Diputació de València.

Escena Erasmus compta amb tot el potencial creatiu dels estudiants Erasmus que venen a la Universitat de València, i amb un equip de professionals de les arts escèniques valencianes que fan possible les seues produccions. Any rere any, la jove companyia renova la plantilla d’actors i actrius i també la dramatúrgia amb textos originals de tall social. Amb tot, s’enllestix un ambiciós programa amb una clara missió: difondre els valors europeus, promoure la diversitat i la integració social, oferir una reflexió constant sobre la nostra societat, ajudar a la descentralització de la cultura, i facilitar estímuls culturals a aquells municipis amb risc de despoblament. Al llarg dels deu anys del projecte més de 250 alumnes de 28 països diferents han passat per Escena Erasmus, i més de 3000 estudiants s’han presentat als seus càstings.

Ara, amb motiu de la commemoració del desé aniversari del projecte, i fruit de l’estreta col·laboració amb l’àrea de Cultura de la Diputació de València, s’ha volgut documentar l’experiència inèdita de preparar una gira molt singular: la de l’any 2020, plena d’entrebancs i daltabaixos provocats per la crisi de la pandèmia de la COVID. Per a la realització de la gira de 2020 s’ha pogut trobar un espai de convivència que ha sigut fortament intens, en els dies més durs del confinament, amb peripècies entre l’equip tècnic i la companyia. Tots dos han sobreviscut a un gira molt complexa, amb problemes com cancel·lacions, reajustament de programes, pobles confinats i fins i tot alguna baixa actoral. Malgrat tot, el producte final és un documental ple de veracitat, que vol mostrar la il•lusió d’uns joves amb l’esperit de fer front als temps difícils de la pandèmia, i assolir l’objectiu d’arribar al seu públic per a poder contar una història de superació.

El projecte Escena Erasmus continuarà el seu periple pels pobles de les comarques valencianes una vegada més en 2021. En estos 10 anys la companyia Escena Erasmus ha pogut visitar 94 pobles amb la col·laboració de la Diputació, i ben aviat, tornarà a presentar la nova gira 2021 al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Cinestudio d'Or Cánovas

Almirall Cadarso, 31
46005 València