Captura de pantalla 2018-01-26 a las 9.41.32
Cinema
Miércoles 14/2 de 2018   19.00

(Ciutat Vella)
Entrada libre

Els documentals ens situen en diversos escenaris que han viscut mobilitzacions socials destacades: des de l’embassament de Riaño (León) fins a l’ampliació del camp militar del Larzac (França), passant per la resistència contra la línia d’alta velocitat en la Vall de Susa (Itàlia), l’enfrontament amb una potent societat minera al Perú o amb una hidroelèctrica a Guatemala. Ens parlen dels enormes costos que comporta en moltes ocasions el nostre model de civilització. De la importància de la mobilització femenina en moltes d’aquestes lluites. Sense oblidar alguns fets ben significatius ocorreguts al nostre territori (la Punta, Natzaret, l’Albufera o la riuada de 1957 i les seues conseqüències).
El cicle es planteja en el marc de la campanya que promou la plataforma Horta és Futur. NO a la ZAL del Port a la Punta –integrada per vora 50 col·lectius i associacions valencianes–, per a instar la paralització del pla urbanístic que pretén instaurar una Zona d’Activitats Logístiques a l’àrea de la Punta. Un pla iniciat a principis del mil·lenni, declarat després nul per diverses sentències judicials, i que ara torna a revisar-se per a ser executat, després de doloroses expropiacions i d’anys d’abandonament. Un pla que acabaria per soterrar definitivament sota l’asfalt tota la zona. La plataforma planteja la seua suspensió per a repensar col·lectivament el futur d’aquesta part del territori, inevitablement verda i viva, de connexió amb l’antic llit del riu Túria i amb el Parc Natural de l’Albufera.

Els espais i els blocs del Cicle són:
– L’Octubre Centre de Cultura Contemporània OCCC (carrer Sant Ferran, 12), on amb el títol LLUITES I RESISTÈNCIES TERRITORIALS REFERENTS es projectaran cinc pel·lícules.
– El Col·legi Major Rector Peset (plaça del Forn de Sant Nicolau, 4), que acollirà el bloc LLUITES I TERRITORI DES DE LA PERSPECTIVA DE GÈNERE, amb quatre pel·lícules.
– La Filmoteca de València (plaça de l’Ajuntament, 17), on es podrà veure l’apartat titulat LA VALÈNCIA SUD: EL PORT, EL PLA SUD I L’ALBUFERA, que inclou altres tres pel·lícules.

El cicle començarà el dimarts 6 de febrer a les 18.30 hores, al centre Octubre, amb la projecció del documental Mi Valle, per a la qual comptarem amb la presència d’un dels directors, Mario Santos.

Ciutat Vella