agenda_1248
Exposicions
Del sab 12/11 de 2016 al dom 29/1 de 2017

(Extramurs)
Entrada libre

HORARI: de dilluns a diumenge de 10 h a

El Botànic presenta Art al Jardí, un projecte comissariat per Almudena Armenta i Teresa Guerrero en què la creativitat artística es posa al servei de la ciència i la investigació. El grup d’investigació Arte, Ciencia y Naturaleza està format per professors i professores de diferents disciplines de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid (UCM). Es fonamenta en la difusió de la Ciència i l’estudi de la Natura a través de l’Art amb la finalitat d’assolir capes més amplies en la societat i donar a conèixer el patrimoni de les institucions científiques.

En aquest projecte la Natura és la protagonista. Un conjunt dels diversos llenguatges individuals dels components del grup va configurar un espai ple d’escultures, fotografies i instal·lacions que mostren, des d’una concepció artística, la bellesa i singularitat de les flors, les fulles i els arbres. Art al Jardí se suma a BOTÁNyCA, una reflexió artística del món de les plantes i a Ars-Herbaria una investigació desenvolupada en el Reial Jardí Botànic de Madrid on es va donar l’oportunitat de desenvolupar una obra de major dimensió.

Les flors seques recreen memòries pretèrites i presents amb Flores regaladas a los amantes, les pors es materialitzen amb la peça Mesa de hojas con miedo escénico amb què l’artista plasma una reflexió sobre la nostra capacitat, sempre present, de domesticar, dominar, i tractar de quedar per dalt com a espècie.  Fusta tallada, impressió digital, resines, escultura, fotografia, alumini, ferro… Tot un seguit d’artistes i materials que faran de la ciència un art. No t’ho perdes!

Artistes participants: Almudena Armenta, Manuel Barbero, Elena Blanch, Sonia Cabello, Luis Castelo, Consuelo de la Cuadra, Teresa Guerrero, Toya Legido, Paris Matía, Agustín Martín-Francés, Jaime Munárriz, Joaquín Perea, Carlos Pereira, María Jesús Romero, Carmen Van den Eynde

Paral·lelament a la mostra Art al Jardí, el Botànic acull el cicle de conferències sobre art i ciència realitzades pels components del grup d’investigació Arte, Ciencia y Naturaleza de la Universitat Complutense de Madrid

Extramurs