Captura de pantalla 2016-11-22 a las 16.08.21
Exposicions
Del sab 12/11 de 2016 al dom 29/1 de 2017

(Extramurs)

La creativitat artística es posa al servei de la ciència i la investigació en Art al Jardí, la nova proposta que ens apropa el Jardí Botànic de la Universitat de València, comissariada per Almudena Armenta i Teresa Guerrero. L’exposició obri les portes aquest dissabte, jornada en què a partir de les 12 h, a la Sala Hort de Tramoieres, es reuniran els artistes de la mostra, membres del grup d’investigació Arte, Ciencia y Naturaleza de la Universitat Complutense de Madrid. A més, aquest dia l’entrada al Botànic serà lliure des de les 11 a les 14 h per facilitar l’accés de totes les persones interessades.

Les obres exposades són interpretacions artístiques del món vegetal fruit de diversos projectes duts a terme a institucions com el CSIC o el Reial Jardí Botànic de Madrid junt amb obres inèdites realitzades expressament per al Botànic. La Natura és, per tant, la protagonista indiscutible del conjunt dels diversos llenguatges individuals utilitzats (escultures, fotografies, resines, alumini, talles en fusta, etc.) que configuren una visió innovadora del món de la botànica a través de la creativitat i la sensibilitat dels artistes participants.

L’exposició es complementa amb un Cicle de Conferències en què quatre professionals del camp artístic i científic ens mostraran els vincles entre art i món vegetal, amb un caràcter científic, filosòfic i estètic. La primera sessió dedicada a repassar la trajectòria dels jardins botànics espanyols al segle XX per part d’Antonio Regueiro, conservador del Reial Jardí Botànic de Madrid en excedència, tindrà lloc el proper dijous 17 de novembre, a les 18.30 h, a l’auditori Joan Plaça. En les següents sessions es tractaran també altres temes relacionats, des de les il·lustracions dels científics en les expedicions fins a les aportacions dels artistes actuals que treballen amb la botànica.

Extramurs