Confèrencia-Debat
Miércoles 12/12 de 2018   19.00
Museu Valencià d'Etnologia
Valencia ()
Entrada libre

Conferència “Arqueologia i Memòria al País Valencià”, a càrrec de Miguel Mezquida Fernández, arqueòleg director de l’associació científica arqueoantro i del grup per a la recuperació de la memòria històrica de València.

Des de l’any 2010 al País Valencià s’han desenvolupat diferents iniciatives relacionades amb els processos d’excavació i exhumació de fosses de la Guerra Civil i del Franquisme. Són les denominades “intervencions científiques” que s’han multiplicat en els últims anys, sobretot, a partir de 2015 amb el suport de diferents institucions públiques, com la Diputació de València.

Però prèviament a aquest moment ja es van dur a terme algunes experiències amb diferents professionals, entre finals dels anys noranta i principis del segle XXI. No obstant això, les exhumacions de les víctimes de la rereguarda republicana i de les víctimes dels colpistes, es vénen fent principalment des de finals de la Guerra Civil i inici de la Transició, respectivament.

Aquesta conferència pretén fer un repàs als esmentats processos, i abordar la importància del paper de l’arqueologia dins dels equips interdisciplinaris que aborden les actuacions en context forense.

Museu Valencià d'Etnologia

Corona, 36
46003 Valencia